- 6 tojásból piskóta lap
- 1 csomag Dr. Oetker étcsokoládés pudingpor
- 4 ek. cukor
- 380 ml tej
- kb. 7 dkg vaj vagy margarin
Csoki ganache-hoz, amit a pudinghoz keverünk, és a tortát is ezzel vonjuk be.
- 2 dl tejszín
- 30 dkg étcsokoládé
- 1-2 cs. vanilin cukor
A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk, majd lehűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a felhabosított vajat vagy margarint.
A csoki ganache-t nem tudom, miért így hívják, talán így jobban "eladható". Szóval ezt a ganache-t elkészítjük.
Felmelegítjük a tejszínt és feloldjuk benne az étcsokoládét. Lehűtjük hűtő fürdőben (mintha lázas lenne szegény....), amitől az állaga olyan krémes lesz, mintha vajas krémünk lenne.
A csoki ganache felét hozzákeverjük a csoki pudinghoz, amivel megtölthetjük a piskótánkat. A torta külsejét is bevontam csoki ganache-zsal, és úgy borítottam rá a masszámat, amit airbrush technikával is színeztem.
Első körben így nézett ki a torta, de hiányoltam valamit róla. Gondolkoztam, nézegettem a Mickey egeres képeket és rájöttem , hogy Igen! Piros csillagok a széléről!Így már teljes lett a kép.
Boldog szülinapot a 4 éves Krisztiánnak!
5 megjegyzés:
Nagyon szépre sikerűlt!
Arányosan,szépen megformáztad..:)Izgat a csokikrémed,aszem kipróbálom..:))
Nagyon szép lett a torta!:)
A krémet én is tegnap óta így készítem:)a szükség vitt rá,mert kevés lett a tejszínes krémem,de a gyerekek szerint is ,így sokkal finomabb a krém.
Gaby Erika!
köszönöm szépen!
Csipkerózsika!
Köszönöm!
Próbáld ki, nagyon finom lett! :)
Szindi!
Köszönöm neked is.
Ugye, hogy milyen finom? Nálunk is odavannak a fiúk érte.
Azt szeretném kérdezni, hogy a zöld szint mivel színezed, vagy a kéket? Olyan jól néznek ki a tortáid, hogy nekem is megjött a kedvem a sütögetéshez, na meg közeledik is afféle alkalom és kipróbálnám kicsit magam. Köszi.
Megjegyzés küldése