2010. szeptember 4., szombat

Mickey Mouse torta

Miki egér tortát még nem csináltam, de nem is nagyon szeretnék az elkövetkező 10 évben. :)

Nem tűnik pedig túl bonyolultnak, mégis nagyon érdekesen alakult a kapcsolatunk. Végre most sikerült gyönyörű feketét kevernem, ez az egy nagyon jó dolog volt csak benne.

Ismételten a "Kricky féle figura" technikát alkalmaztam. Vagyis síkban fektettem az egeret a tortára, majd picit domborúra formáltam.

Sikerült egy nagyon finom csoki krémet kikísérleteznem, amit ebbe a tortába is tettem töltelékként.

Tortámat így készítettem el:

hozzávalók:
  • 6 tojásból piskóta lap
  • 1 csomag Dr. Oetker étcsokoládés pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 380 ml tej
  • kb. 7 dkg vaj vagy margarin

Csoki ganache-hoz, amit a pudinghoz keverünk, és a tortát is ezzel vonjuk be.

  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 1-2 cs. vanilin cukor

A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk, majd lehűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a felhabosított vajat vagy margarint.

A csoki ganache-t nem tudom, miért így hívják, talán így jobban "eladható". Szóval ezt a ganache-t elkészítjük.

Felmelegítjük a tejszínt és feloldjuk benne az étcsokoládét. Lehűtjük hűtő fürdőben (mintha lázas lenne szegény....), amitől az állaga olyan krémes lesz, mintha vajas krémünk lenne.

A csoki ganache felét hozzákeverjük a csoki pudinghoz, amivel megtölthetjük a piskótánkat. A torta külsejét is bevontam csoki ganache-zsal, és úgy borítottam rá a masszámat, amit airbrush technikával is színeztem.

Első körben így nézett ki a torta, de hiányoltam valamit róla. Gondolkoztam, nézegettem a Mickey egeres képeket és rájöttem , hogy Igen! Piros csillagok a széléről!

Így már teljes lett a kép.

Boldog szülinapot a 4 éves Krisztiánnak!







5 megjegyzés:

Gaby Erika írta...

Nagyon szépre sikerűlt!

csipkerózsika írta...

Arányosan,szépen megformáztad..:)Izgat a csokikrémed,aszem kipróbálom..:))

szindi írta...

Nagyon szép lett a torta!:)
A krémet én is tegnap óta így készítem:)a szükség vitt rá,mert kevés lett a tejszínes krémem,de a gyerekek szerint is ,így sokkal finomabb a krém.

Kricky írta...

Gaby Erika!

köszönöm szépen!

Csipkerózsika!
Köszönöm!
Próbáld ki, nagyon finom lett! :)

Szindi!
Köszönöm neked is.
Ugye, hogy milyen finom? Nálunk is odavannak a fiúk érte.

Gaby Erika írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy a zöld szint mivel színezed, vagy a kéket? Olyan jól néznek ki a tortáid, hogy nekem is megjött a kedvem a sütögetéshez, na meg közeledik is afféle alkalom és kipróbálnám kicsit magam. Köszi.