Vége az eper szezonnak, jöhet a málna! :)
Ez egy túrós eper torta. Nem néztem receptet sehonnan, magam találtam ki a krémet bele. Biztos létezik hasonló, de most ezt a sajátomnak tekintem. :)
Hozzávalók:
- 3 tojásos piskóta
hozzávalók a töltelékhez:
- 500 gramm túró
- 1 vanilin cukor
- kb. 5-10 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 gramm málna
- 2 cs. lapzselatin
Díszítéshez: babapiskóta, tejszínhab.
A 500 gramm túrót botmixerrel jól összetörtem. Tettem bele 1 vaníliás cukrot, kristály cukrot ízlés szerint, reszeltem bele 1 citrom héját. Ezt jól elkevertem. A cukortól már nem volt ekkor olyan kemény, egy picit elfolyósodott.
Összeturmixoltam málnából annyit, hogy kb. 200 ml legyen. Ezt egy pici lyukú szűrőn átpréseltem a túróba, hogy a mag ne kerülhessen bele.
Összekevertem, és 1 csomag lapzselatint folyattam bele.
Később kiderült, hogy lehetett volna 2 csomag zselatin is, mert így nem volt kellőképpen tartása.
A piskótámat ketté vágtam, majd az alját kapcsos torta formába helyeztem. Ráöntöttem a túrós krémet (hagytam belőle egy picit a tálban), és a tetejére tettem a piskóta másik felét. A piskóta tetejét megkentem a maradék túrós krémmel. Erre helyeztem a málnákat, betettem a hűtőbe dermedni.
Mikor már volt tartása, akkor öntöttem rá a gyümölcskocsonyát.
Újra hűtőbe került a végleges dermedésig.
Hűtőből kivéve a torta formát körbevágtam, tejszínhabbal és babapiskótával díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése