Az utóbbi idő pár tortáját fogom most megmutatni. Próbáltam különlegességeket készíteni, és volt, hogy csak egyszerűbbet.
Ez egy csupa csoki torta lett, nagyon finom!
A piskóta kakaós, csokikrémmel töltve, és csoki ganache-zsal a tetjén. Díszítésnek használtam 70%-os étcsokit megolvasztva, fehércsokival ötvözve és kakós nápolyit.
Ezt úgy készítettem, hogy sütőpapírból készített pici habzsákba töltöttem kevés olvasztott fehér csokit, és ezt össze-vissza ráfolyattam egy írásvetítő fóliára. Mikor egy picikét kezdett dermedni, akkor az olvasztott étcsokit öntöttem a közepére, majd elsimítottam egy palacsintaforgató lapáttal egyenesre. Félig dermedt állapotban felkockáztam, majd betettem a hűtőbe. Hagytam teljesen megdermedni (a hűtőben , mert olyan meleg volt), és az írásvetítő fóliáról leszedve ráhelyeztem a tetejére a tortának.
A fóliától a csoki gyönyörű fényes felületű lesz, mikor levesszük róla. Használhatunk sima sütőpapírt is, de akkor számítsunk rá, hogy a fénye elmarad.
Írásvetítő fóliát én a helyi papírboltban vásároltam, kb. 60 FT/ív áron.
A legvégén a nápolyikat csoki ganache-zsal rögzítettem, és egy szalaggal körbefogtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése