2011. február 18., péntek

Eper alakú epertorta


Ez egy érdekes megoldása az eper tortának. :)

Először én Farkas Vilmosnál láttam ilyet, habár az én fantáziámat is megmozgatta már ez a kivitelezés régebben. De csak most jutottam el addig is, hogy elkészítsem.
Farkas Vilmos Eper tortája megtekinthető: ITT.

Két, lapos tepsiben nagy lap piskótákat sütöttem, majd elvágtam őket. Megtöltöttem turixolt eperből készített krémmel, amit kevés tejszínhabbal kevertem össze. A végeredmény nagyon finom lett.
Dermesztettem a hűtőben egy éjszakát, majd másnap megfaragtam a tortát eper alakúra.

A vajrémet a cukrászdában tanultak alapján próbáltam elkészíteni.
Cukorszörpöt készítettem (ahány dl víz, annyiszor 10 dkg cukor sziruposra főzve), lehűtöttem, majd ezt adtam hozzá a habosra kevert puha vajhoz (bio pálmavajat használtam). Jól kikevertem az egészet és ezt kentem a torta köré, a cukormassza alá.

Ezután burkoltam a tortát fehér színű cukormasszával, és kis pöttyöket szurkáltam a felületére.Air brush-al pirosra fújtam, a kis lyukakba sárgára színezett vajkrémet nyomkodtam habzsákból.Gondoltam, ne legyen teljesen szabályos alakja, hiszen az igazi eper sem szabályos...ezért ilyen... áh, dehogyis, csak elbénáztam. :DDD de erre viszont nagyon jól lehetne fogni. ;)

Már csak a zöld levelek hiányoztak. Ebben "segédkezett" nekem Balu kapitány. :)
És íme, az Eper alakú Epertorta:

10 megjegyzés:

MKata írta...

Szia!
Nagyon szupi a torta, és hogy én hogy imádom az epret?!!?!? Biztos finom lett krém! Ügyes ez a Balu Kapitány! A Balu-s képen látható robotgépet hol, és mennyiért lehet beszerezni? Gondolom ez bírja a vajkrém több percig történő keverését, meg az írókáét is. Szeretnék egy ilyet, viszont nagyon örülnék neki, ha bemutatnád egy posztban, és leírnád a tapasztalataidat!
Gratulálok a cukrász sulihoz, és remélem, hogy megtalálod a számításod benne!
Használtad már a cukorgömb fújót? (Vagy mi a neve?) HA igen bemutatod azt is?
Üdv: Kata

Kricky írta...

MKata!

köszönöm szépen!
Nagyon jó ötleteket adtál nekem. megpróbálom elkészíteni ezeket a posztokat is. :)
A cukrász suliban reménykedem, hogy sok minden olyat fogok tanulni, amire szükségem van.

Sajnos karamellezni nem tudok most még, mert a balesetem miatt még mindig rozoga az ujjam... de ha sikerül helyre jönnie, mindenképpen bemutatom azt is.

Gesztenye receptjei írta...

Kricky!
Szuper, mint mindig, mint az eredeti eper:-))

mandala írta...

Jui de ugyes ez a Balu Kapitany !
Nagyon jol nez ki a torta !

Chef Viki írta...

Kinyúlok :-) Szenzációs!

4Gyerek írta...

tehát így készül az eper.
legalábbis egy óriási tuti így.
gratula.

Anazar írta...

Fantasztikus színe van!

Dia és a konyha írta...

Imádom az epres epret! :)))

Timi írta...

Nagyon guszta lett, én megenném az tuti! Ügyes vagy! :)

Dió Bisztró írta...

...még mmindig nagggyon jó!!!