2010. március 8., hétfő

Nőnapi rózsák


Mindig szeretek kedveskedni a gyerekeknek és az óvó néniknek az oviba. Van, hogy pogácsát sütök, vagy egyéb kedvességeket készítek a kicsi fiunkkal.
A nagyobbik fiúnk most kiscsoportos, így még nekem is újdonság az oviba járás a gyerekért, és maga az ovi is.

Szeretném úgy nevelni a fiúkat, hogy tiszteljék és szeressék a nőket, legyenek nagyon előzékenyek a "gyengébb" nemmel szemben.
Nőnap révén együtt készítettük a kis apró virágokat Dávidommal, együtt festettük azokat. Nagy élmény volt, főleg, hogy ő tanított nekem teljesen véletlenül valamit. :)

Sajnos, a fotó nem túl jó, amit készítettem, legközelebb erre is nagyon ügyelek majd.

Már korábban talán írtam, hogy a marcipánt nagyon drágán lehet venni, így én általában tortaburkoláshoz, figurák, rózsák készítéséhez nyújtható fondtant, vagy unidec-et (univerzális dekorációs massza) használok.
A mostani rózsákhoz unidec softot (ez a puhább változat, létezik keményebb is) használtam.
3 féle színnel festettem meg a fehér unidec-emet. Kis rózsákat készítettem belőlük, majd a szirmokat lüszter festékkel díszítettük. A lüszter festéket internetről rendeltem, gyöngyház csillogást ad a ráfestett színhez. Amit eddig nem tudtam, hogy nem olyan pici mennyiségben kell rátenni az anyagra, mint ahogy azt én tettem, hanem ahogy nagyfiúnk csinálta. Majdnem épp leszidtam, hogy "na, ez a nagy segítség?", mikor megláttam, hogy ettől lett a legszebb a rózsa színe! Szóval ő tanította meg, hogyan is kell helyesen használni a lüsztert, és az oviban nagy mellénnyel újságolta is mindenkinek! :)
Talpnak egy adag fehér színű unidec-et vékonyra nyújtottam keméynítőn, majd pogácsa szaggatóval kör alakokat szaggatam belőle. A rózsák alját lehellet vékonyan ecsettel bevizeztem, majd így ragasztottam fel a talpakra. Legvégén pedig wiltonos gél ételfestékkel ráírtam a neveket.
Mikor készen lettünk, hagytam száradni egy tálcán estére.
Reggelre szilárd lett annyira a talp és a virágok is, hogy szállíthatók legyenek.
Nagy sikerük volt az oviban!

Minden nőnek és kislánynak boldog nőnapot kívánok!

5 megjegyzés:

Vica írta...

Nagyon szépek, és biztos örőltek neki a kiscsajok az oviban!!

egycsipet írta...

Nagyon szépek lettek, ötletes ajándék! :))

Kricky írta...

Vica, egycsipet!

Nagyon örültek neki az ovisok is, és az ovónénik is. A fiúk persze méltatlankodtak, hogy ők miért nem kapnak semmit. :) De ez az élet rendje.
Voltak gyerekek, akik alig várták már, h megehessék. Egészségükre! :)

Bonny írta...

Szia Kricky!
Találkoztunk a cukor show-n, most lenne egy kérdésem, hátha tudsz segíteni. Vettem szárított cukrozott tojásfehérjét, de nem tudom hogy kell felhasználni, semmi utasítás nem volt a csomagoláson. Írókázáshoz ajánlották a szárított tojásfehérjét, de csak ez a cukrozott volt nekik.
Ha érdekelnének a tortáim akkor a torta.ewk.hu oldalon lehet megnézni őket.
Előre is köszi a választ.

Kricky írta...

Bonny!
sajnos nem tudok ebben neked segíteni... :( soha nem használtam még ilyet. egyszerűbb verziót szoktam használni. tojásfehérjét porcukorral.

a tortáid megnéztem. nagyon szépek, gratulálok hozzájuk!