2011. október 25., kedd

Converse tornacipő torta duplán

Egy új receptet próbáltam ki Farkas Vili receptje alapján. Ez nem más, mint a párizsi krém. Természetesen a cukiban csináltam már párszor, csak ugye az olcsóbb verziót. Vízzel, és nem tejszínnel. ez a verzió mondanom sem kell, szenzációsan finom!

Ezt kevertem össze csoki pudinggal, de arra nem számítottam (ki tudja miért), hogy nem lesz eléggé kemény a krém. Mert máskor valahogy összeszedettebb vagyok krémileg. Már ha ez jelent valamit. :DD

Nos, a lényeg, hogy ezt a tortát kénytelen voltam duplán elkészíteni. Mégpedig azért, mert a lapok elképesztő életet kezdtek élni, csúszkáltak mint az állat. (már bocs a nyersségem miatt, most valahogy ilyen vagyok) Már csak az kellett volna, hogy a torta táncra perdüljön és énekeljen... :(
Egy olyan béna tortát hoztam így össze, hogy ihaj! Természetesen nekem nagyon fontos, hogy PONT úgy nézzen ki a torta, mint az eredeti...

Ilyen lett:

Persze a legnagyobb az, ha az ember az utolsó pillanatban képes a földről felállni, és teljesen újra kezdeni egy tortát. Persze, ez nem teljesen így igaz, hiszen nagy mákom volt, egy egész pár tortát töltöttem be cipőnek.

A második nekifutásnak sokkal jobban tetszett, és már elégedett voltam valamennyire.
Ja, azt mondanom sem kell, hogy az utolsó pillanatban lettem készen a tortával, így normális fotó nem készült, csak a káosz közepén. :)

9 megjegyzés:

Maryenne írta...

Nagyon mutatós darab lett! :)

Farkas Vilmos írta...

Tök jó lett! De nem értem, hogy miért tetted bele a pudingot.

Gabi, a tortatanonc írta...

Nagyon jó lett a cipő, vagyis torta! :) A Vili-féle párizsi krém tényleg fincsi - de nálam elég stabil is volt. (Később hozzáadtad a recept szerinti plusz margarint, én azt a részt először teljesen átugrottam...)

Bianka írta...

Imádom

Katucikonyha, írta...

Nagyon állat lett! :-)

Hegyi Tamás írta...

Gratulálok, most láttam az aranyérmes tortádat az RTL-en!

Pocilakóra várva írta...

Szia Kricky,
Gratulálok!
...és a tv-s látvány show-hoz is! Most láttam a Híradót! :)

Tokeli írta...

Szia Kricky!
Nagyon örülök, h személyesen is megismerhettelek. Külön köszönöm, h nem csak kreatív, "édes" csaj vagy, hanem empatikus, kedves és türelmes is. Nem sokan vettek volna ilyen könnyedén egy down-ka akadályt (Réka):-)
Köszönjük szépen a szép délutánt!!!!

cukorshow írta...

Nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat, örülök, hogy tetszik! :)

Vili! azért tettem bele, mert úúúgy sokkal finomabb volt!

Hegyi Tamás!
köszönöm! örülök, hogy láttad!!!!

Pocilakóra várva!

nagyon örülök, hogy láttad!

Tokeli!

annyira jól esik, amit írtál!!! köszönöm szépen!!!