Mikor azt kérték tőlem, hogy csináljak olyan tortát, amin Nicolas Cage van, azt hittem viccelnek velem. És még viccesebb volt számomra, mikor elvállaltam.
Vakartam is a fejem (tudom, nem szép szokás), hogy hogyan is valósítom ezt meg.
Ugye a legegyszerűbb változat az ostyalap lett volna, amit én még soha nem próbáltam, és az nem is nagy kihívás, nem igaz? Szóval csak azért is meg szerettem volna csinálni! És nem hiszitek el, de eltökéltem, megcsináltam.
Még most sem hiszem magam sem amúgy, de itt van.
Kézügyességem van, szépen rajzolok, gondolom ezért sikerült csak. Köszönet amúgy bátyámnak, aki azért telefonon adott egy-két tanácsot!
A vicc az egészben, hogy tulajdonképpen nem is a Cage pasi miatt aggódtam, hanem, hogy még nem csináltam életemben feketeerdő tortát, és az volt megadva. Mivel nem is szeretem ezt a tortatipúst, így nehéz volt úgy alkotni finomat, hogy közben nem ízlik.
Nicolas Cage elkészítése:
Egy darabka Unidec masszát kinyújtottam, és erre kezdtem el ráfesteni vékony ecsettel a fekete wilton gél ételfestéket.
Egy dvd borítóról néztem az arcát, és úgy festettem. A baj csak az volt, hogy a dvd-n hiányzott a Nicolas negyed feje... dönthettem, hogy vagy megpróbálok improvizálni, és megfestem a másik felét is, és nem hasonlít, vagy így hagyom, mikor hasonlít, és nem lesz negyed feje.Az utóbbit választottam, mert nem mertem bevállalni, hogy újrakezdjem az egészet.
A torta:
Hozzávalók:
kakaós piskótatészta (sajátomat használtam 2 ek. kakaóport belekeverve)
töltelékhez:
- 1 üveg (7dl) meggybefőtt
- a meggybefőtt leve (3dl)
- vanília pudingpor
- 5 ek. cukor
- 4 dl tejszínhab (én édeset használok, így nem kell bele külön cukror, de ha nem azt használunk, akkor kell bele ízesítésként)
- 1ek. zselatin
- 1dl víz a zselatinhoz
Főzzünk sűrű krémet a meggyléből a pudingporral és a cukorral. Hűtsük le.
A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, és az 1dl vízben felolvasztott, lehűtött zselatint öntsük bele, keverjük össze.
A kakaós piskótalapot vágjuk három részre. Tegyük külön 2 habzsákba a kétféle krémünket (meggyeset és a tejszínhabosat).
Körkörösen nyomjuk rá a piskótára felváltva a közepéig a krémeket.Pakoljunk rá félbevágott meggyet. Utána mehet rá a következő piskótalap. Ismételjük meg a krémekkel az előbbieket.
Végül, mikor már rákerült a teteje is, tegyük hűlni a hűtőbe pár órára.
Hűtőből kivéve tejszínhabbal fedjük be, majd díszítsük ízlésünk szerint. Én étcsokoládét reszeltem, és azt tettem a tetejére. Legvégül felhelyeztem rá Nicolas Cage-et.