Észrevettem, hogy ez a bejegyzésem az egyik legnépszerűbb, ezért kiegészíteném pár sorral, hiszen több, mint egy éve írtam már, ami alatt azért rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.
Kiegészítésként:
Mivel vonhatunk be egy tortát?
- Marcipán (létezik belőle 1:1, 1:2, 1:3)
- Marcipán helyettesítő massza (boltban vásárolhatóak: Formix, Unidec v. K2)részletes leírás: ITT.
- Házilag készített tortaburkoló vagy nyújtható fondant, cukormassza: részletes leírás: ITT és ITT.
A szép, sima felület érdekében használjunk tortasimítót.
És egy-két ötlet tortadekoráláshoz:
hogyan készültek tortáim:
Hogyan készül egy tortám 1. rész
Hogyan készül egy tortám 2. rész
Hogyan készül egy tortám 3. rész
Ezenkívül néhány bejegyzésem fázisfotókkal:
Süni torta fázisfotókkal: Itt.
Karácsonyi pulyka torta: Itt.
Könyv torta fázisfotókkal: Itt.
És akkor a régen írt bejegyzésem:
Írok pár sort arról, hogyan szoktam előkészülni egy-egy torta készítésére.
Tudni kell rólam, hogy nagyon spontán vagyok, így a sütés-főzés terén is. Nekem különösen nehéz ügy volt megszokni, hogy vannak olyan receptek (pl. mézeskalács), amiknél hagyni kell állni a tésztát egy éjszakát. Igencsak gyengéim lettek azok a torták, amiket nyújtható fondanttal vonok be, és ugyancsak fondanttal díszítek.
Igen ám, de arra is rájöttem elég hamar, hogy jobb, ha előre dolgozom.
Vagyis pl. ha olyan a dísz (rózsa, vagy pl. a pókember), akkor célszerűbb pár nappal hamarabb elkészíteni a rózsákat, vagy figurákat.
Igen ám, de arra is rájöttem elég hamar, hogy jobb, ha előre dolgozom.
Vagyis pl. ha olyan a dísz (rózsa, vagy pl. a pókember), akkor célszerűbb pár nappal hamarabb elkészíteni a rózsákat, vagy figurákat.
Február végén két család tagomnak is lesz születésnapja, fogok készíteni 2 tortát. Bátyámnak egy személyre szabottat gondoltam, a nagymamám pedig szereti a nagyon csicsás, rózsás, fidres-fodros dolgokat. Most is megtervezem a tortákat, és úgy fogom őket elkészíteni.
Kiskukta ötlete ihletett, hogy mini rózsákkal díszítsem a torta oldalát. Viszont én nagyon leegyszerűsítettem a mini rózsák készítését, mert most nem volt túl sok kedvem a rohangáló gyerekek között aprólékos munkát végezni.
A tetejére viszont már jóval komolyabbat gondolok.
Mutatok egy nagyon egyszerű kis rózsa készítését fotókban.
A tetejére viszont már jóval komolyabbat gondolok.
Mutatok egy nagyon egyszerű kis rózsa készítését fotókban.
Hátha alkotásra ösztönzök valakit. :)
Egy kis darab fondantot megsodrunk.
Majd viszonylag vékonyra nyomkodjuk az ujjunkkal. Vigyázzunk, ne legyen túl vékony, nehogy elszakadjon!
Elkezdjük feltekerni.
Letépjük amikor úgy gondoljuk, elég a virágunk vastagsága, és eldolgozzuk kicsit úgy, hogy a széléhez nyomjuk a levágott/leszakított részt.
És már készen is van.
Egy bonyolultabb rózsa készítése: Itt.