Szeretettel meghívlak benneteket 2014. Március 23-ára, Komáromba, hogy kipróbálhassatok 3 cukrászati díszítési technikát és eltöltsetek velünk egy kellemes napot!
Az alábbi plakáton minden információt megtaláltok!
Ne feledjétek!
A helyek korlátozottak, maximum 30 főt tudunk fogadni!
Az összes hely elkelt.
2014. február 26., szerda
2014. február 21., péntek
Internet -tolvajok a neten
Volt már, hogy egy rajzomat töltötte fel valaki sajátjaként a facebookra... volt, hogy cukrászda oldalán láttam a tortám képét sajátjukként feltüntetve....
Azonban a mostani, azt hiszem, mindent visz.
Aki ismeri a tortáimat, annak rögtön fel fog tűnni... De mások kedvéért azért adok egy-két előzetes információt.
Készítettem 2011-ben egy demo tortát, ami belül hungarocell volt. Ez volt az első igényesebb steak tortám.
Később vittem magammal a rendezvényeinkre, cukor Show-ra. Így volt ez a Deszken megtartott Cukor Show-n is.
Szóval a deszki cukor shown készült steak tortám képéből véletlenül bekerült Haluska Andrea Aldi háziasszonynak jelölt kis videójába, mintha azt Andrea készítette volna...
Íme a kis videó:
http://haziasszonyok.aldi.hu/profil/haluska_kiss_andrea
Nézzétek csak, 0,41-nél található a kakukktojás!(a videóból az említett képet már törölték)
A fotó ugyan nem az én tulajdonom, azonban a torta igen!
Elkeserít, egyben nagyon dühössé tesz. Nem értem, hogy ennek amúgy mi értelme.
Nem tudom, hogy fordulhatott ez elő. Biztos megint én vagyok az irigy, hogy ezt leírtam...
Minden esetre a tény az tény. Szerepel a fimben a tortám és kész. Megtévesztő és én nem járultam hozzá.
De biztos minden csak a véletlen műve...
(arról meg már nem is beszélek, hogy van abban a filmben még 2 torta, ami szintén nem egyedül készített munka)
"lapzárta" előtt érkezett:
Új fejlemény az ügyben!!!!
A reklámügynökség igazgatója most hívott!!!
Fatális tévedés volt...
Sajnos az egyik vágó véletlenül csak leszedte a netről a képeket!
Ki akarta azokat cserélni, de elfelejtette és így ment ki a kampányvideó!
Amennyiben valóban így volt, mindenképpen elnézést kérünk az érintettektől.
Azonban úgy gondolom, utána kell járnunk, hogy is volt ez...
Kricky
Azonban a mostani, azt hiszem, mindent visz.
Aki ismeri a tortáimat, annak rögtön fel fog tűnni... De mások kedvéért azért adok egy-két előzetes információt.
Készítettem 2011-ben egy demo tortát, ami belül hungarocell volt. Ez volt az első igényesebb steak tortám.
Később vittem magammal a rendezvényeinkre, cukor Show-ra. Így volt ez a Deszken megtartott Cukor Show-n is.
Íme a kis videó:
http://haziasszonyok.aldi.hu/profil/haluska_kiss_andrea
Nézzétek csak, 0,41-nél található a kakukktojás!(a videóból az említett képet már törölték)
A fotó ugyan nem az én tulajdonom, azonban a torta igen!
Elkeserít, egyben nagyon dühössé tesz. Nem értem, hogy ennek amúgy mi értelme.
Nem tudom, hogy fordulhatott ez elő. Biztos megint én vagyok az irigy, hogy ezt leírtam...
Minden esetre a tény az tény. Szerepel a fimben a tortám és kész. Megtévesztő és én nem járultam hozzá.
De biztos minden csak a véletlen műve...
(arról meg már nem is beszélek, hogy van abban a filmben még 2 torta, ami szintén nem egyedül készített munka)
"lapzárta" előtt érkezett:
Új fejlemény az ügyben!!!!
A reklámügynökség igazgatója most hívott!!!
Fatális tévedés volt...
Sajnos az egyik vágó véletlenül csak leszedte a netről a képeket!
Ki akarta azokat cserélni, de elfelejtette és így ment ki a kampányvideó!
Amennyiben valóban így volt, mindenképpen elnézést kérünk az érintettektől.
Azonban úgy gondolom, utána kell járnunk, hogy is volt ez...
Kricky
2014. február 12., szerda
My sweet Valentine
Nem igazán kedvelem... mármint ezt a napot.
Ennek ellenére készítettem egy tortát, amit fogadjatok tőlem sok szeretettel.
A torta az általam vélt filozófiát takarja:
Mindannyian, életünk során csalódunk emberekben. Akár barátokban, akár szerelmekben. Ezek a csalódások mind sebet ejtenek a szívünkön. Hol kicsi, hol nagy szakadás keletkezik rajta.
De mindig megpróbáljuk megfoltozni. És mint látszik, már nem olyan lesz, mint régen. Viszont ezzel kell tudni együtt élni.
Amennyiben valaki nem tud varrni, jön valaki, aki segít befoltozni az elszakadt sebet. :))
Boldog Valentin napot!
Még van 2 nap, hogy elkészítsétek!
Ennek ellenére készítettem egy tortát, amit fogadjatok tőlem sok szeretettel.
A torta az általam vélt filozófiát takarja:
Mindannyian, életünk során csalódunk emberekben. Akár barátokban, akár szerelmekben. Ezek a csalódások mind sebet ejtenek a szívünkön. Hol kicsi, hol nagy szakadás keletkezik rajta.
De mindig megpróbáljuk megfoltozni. És mint látszik, már nem olyan lesz, mint régen. Viszont ezzel kell tudni együtt élni.
Amennyiben valaki nem tud varrni, jön valaki, aki segít befoltozni az elszakadt sebet. :))
Boldog Valentin napot!
Még van 2 nap, hogy elkészítsétek!
2014. február 10., hétfő
Farsang kupa 2014 a kulisszák mögül
Nagyon örömmel tértem haza az idei Tatai Farsang Kupáról, amit 12. alkalommal rendeztek meg.
Én most versenyeztem másodszor.
Két munkával készültem. Egy munkám a D2 cukrász artisztika, másik szintén ebben a kategóriában, de közös munka volt Némóval.
De nem akarok ennyire előre haladni. Át szeretnék adni minden élményt. :)
Nagyon sokat agyaltam rajta, milyen munkával kéne neveznem. Ernő szerű tortát elvetettem, hiszen nem voltam abban biztos, hogy a zsűri, aki nem éppen a mai korosztály, befogadó képes lenne hasonló tortára.
Így maradt a tavalyihoz hasonló kompozíció, egy étel kreáció, ami az érzékek játszmája. Aki ismeri a munkáimat, az tudja, hogy imádok megtéveszteni.
A halászlé elég magyar, így azt éreztem, halászlét készítek cukorból. De abban van igazi mozgás, ha magát az elkészítés menetét örökítjük meg.
Így készült el a cukormunkám.
És ugye, mint mindenhol, itt is voltak olyan próbálkozások, amiket végül elvetettem... mint például ez a kés (később utolsó pillanatban mégis összeállítottam):
A vágódeszka alapja egy tömör piskóta vajkrémmel bevonva:
A vágódeszka már cukormasszával bevonva és mellette a pirospaprika, ami színezett, őrölt kristálycukor:
A vágódeszka airbrush technikával megfújva:
Az egyik hal is piskótából készült:
Egy igazi halról mintáztam a formát:
Egy kis trükk a hal textúrájáért:
Az erős paprika készítése:
Később airbrush-al adtam neki az igazihoz hasonló színt.
A csapot arany színűre festettem:
Kellett egy alapzat is, amit úgy döntöttem, hogy fa hatásúra festek: (K2 tortaburkolóból készült, ételfestékkel színezve)
A tányérok és poharak száradnak. Tragantból (porcukor + zselatin) készültek, amik porcelán keménységűre száradnak nagyon rövid időn belül. Száradás után csiszoló papírral lehet őket megcsiszolni.
Éppen a kiömlő italt próbálgattam, hogy jól lesz -e így.
Konyharuha mintázatát szúnyoghálóval mintáztam.
Készült még négyzethálós kitépett papírlap, valamint post it.
A csapot a karamell víz imitációja tartja meg:
Mint írtam, voltak elvetett és később összetört próbálkozások:
Így nézett ki a víz karamellből csap nélkül:
A csapot megfújtam végül egy kicsit, és milyen jó volt, hogy a bátyám ezt javasolta! Mellette a karamellből készült kifröccsenő bor. Biztonság kedvéért kétszer elkészítve...
A toll és a papírok is mind cukorból:
Már a versenyen a munka összeállítva:
Az aranyérem és csodás ajándék kosár átvétele:
A közös munka Némóval:
Ami a zsűri szerint letisztult, tökéletes munka... csak a mi két munkánkhoz véve túl kevés... ezért lett ezüstérmes.
És egy igazán csodás munka... a mai napig alig hiszem el, hogy ez a váza nem igazi. Igen, cukorból készült, és minden részlete kézzel festett.
Tóth Annamária munkája Komáromból.
Annyit kell még elmesélnem, hogy életemben ennyire még soha nem izgultam, mint a verseny előtt. Annyira be voltam tojva, hogy éjjel nem aludtam semmit. Zakatolt a szívem, 3 x ébredtem fel éjjel...
de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült arany érmet szereznem még akkor is, ha a zsűri azt mondta, az én művészetemet még ne tudják hova tenni, nem tudják bekategorizálni. :)
Jó volt találkozni sok emberrel, akik elismerően beszéltek a munkámról, jó volt látni a kíváncsi tekinteteket, akik érdeklődve fotózták a halászlé előkészületeit. :)
Elmondhatatlanul boldog vagyok! köszönöm, hogy hisztek bennem, bíztok bennem és köszönöm a sok-sok kedves szót!
Kricky
Én most versenyeztem másodszor.
Két munkával készültem. Egy munkám a D2 cukrász artisztika, másik szintén ebben a kategóriában, de közös munka volt Némóval.
De nem akarok ennyire előre haladni. Át szeretnék adni minden élményt. :)
Nagyon sokat agyaltam rajta, milyen munkával kéne neveznem. Ernő szerű tortát elvetettem, hiszen nem voltam abban biztos, hogy a zsűri, aki nem éppen a mai korosztály, befogadó képes lenne hasonló tortára.
Így maradt a tavalyihoz hasonló kompozíció, egy étel kreáció, ami az érzékek játszmája. Aki ismeri a munkáimat, az tudja, hogy imádok megtéveszteni.
A halászlé elég magyar, így azt éreztem, halászlét készítek cukorból. De abban van igazi mozgás, ha magát az elkészítés menetét örökítjük meg.
Így készült el a cukormunkám.
És ugye, mint mindenhol, itt is voltak olyan próbálkozások, amiket végül elvetettem... mint például ez a kés (később utolsó pillanatban mégis összeállítottam):
A vágódeszka alapja egy tömör piskóta vajkrémmel bevonva:
A vágódeszka már cukormasszával bevonva és mellette a pirospaprika, ami színezett, őrölt kristálycukor:
A vágódeszka airbrush technikával megfújva:
Az egyik hal is piskótából készült:
Egy kis trükk a hal textúrájáért:
Az erős paprika készítése:
Később airbrush-al adtam neki az igazihoz hasonló színt.
A csapot arany színűre festettem:
Kellett egy alapzat is, amit úgy döntöttem, hogy fa hatásúra festek: (K2 tortaburkolóból készült, ételfestékkel színezve)
A tányérok és poharak száradnak. Tragantból (porcukor + zselatin) készültek, amik porcelán keménységűre száradnak nagyon rövid időn belül. Száradás után csiszoló papírral lehet őket megcsiszolni.
Éppen a kiömlő italt próbálgattam, hogy jól lesz -e így.
Konyharuha mintázatát szúnyoghálóval mintáztam.
Készült még négyzethálós kitépett papírlap, valamint post it.
A csapot a karamell víz imitációja tartja meg:
Mint írtam, voltak elvetett és később összetört próbálkozások:
Így nézett ki a víz karamellből csap nélkül:
A csapot megfújtam végül egy kicsit, és milyen jó volt, hogy a bátyám ezt javasolta! Mellette a karamellből készült kifröccsenő bor. Biztonság kedvéért kétszer elkészítve...
A toll és a papírok is mind cukorból:
Már a versenyen a munka összeállítva:
Az aranyérem és csodás ajándék kosár átvétele:
A közös munka Némóval:
Ami a zsűri szerint letisztult, tökéletes munka... csak a mi két munkánkhoz véve túl kevés... ezért lett ezüstérmes.
És egy igazán csodás munka... a mai napig alig hiszem el, hogy ez a váza nem igazi. Igen, cukorból készült, és minden részlete kézzel festett.
Tóth Annamária munkája Komáromból.
Annyit kell még elmesélnem, hogy életemben ennyire még soha nem izgultam, mint a verseny előtt. Annyira be voltam tojva, hogy éjjel nem aludtam semmit. Zakatolt a szívem, 3 x ébredtem fel éjjel...
de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült arany érmet szereznem még akkor is, ha a zsűri azt mondta, az én művészetemet még ne tudják hova tenni, nem tudják bekategorizálni. :)
Jó volt találkozni sok emberrel, akik elismerően beszéltek a munkámról, jó volt látni a kíváncsi tekinteteket, akik érdeklődve fotózták a halászlé előkészületeit. :)
Elmondhatatlanul boldog vagyok! köszönöm, hogy hisztek bennem, bíztok bennem és köszönöm a sok-sok kedves szót!
Kricky
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)