Sokan kérdezik, hogy hogyan kezdtem el tortákat díszíteni, mióta vagyok cukrász, és hogy az vagyok -e stb...
Nagyon meg szoktak lepődni, mikor elmesélem, hogy 3,5 évvel ezelőtt, vagyis 2009 nyarán készítettem el életem első, marcipánnal burkolt tortámat.
Kérdezni szokták még azt is, hogy mennyi idő, míg idáig eljutok és hasonlók. Ez annyira változó! Mivel soha ne másokhoz, hanem önmagunkhoz viszonyítva kell néznünk a változást!
Bízom benne, hogy fejlődök, hiszen a kitűzött céljaim nagyon-nagyon magasak (mondjuk ha én vagyok 163 cm, akkor a céljaim köbö 9000 m).
Azt gondolom, hogy minden csak elhatározás és sok-sok gyakorlás kérdése.
Természetesen mindenki ismeri a saját korlátait, így én is tudom, hogy soha nem fogok olyan tortákat készíteni, mint Ron Ben Israel, tele csodás, élethű virágokkal.
De azt hiszem, nem is az a cél, hogy hasonlítsunk valakire, vagy utánozzuk a másikat. A legjobb és legfantasztikusabb dolog, ha valaki megtalálja a saját útját és azt járja.
Segítségképp (és önbizalom növelésként) elmesélem és megmutatom, hogyan kezdtem.
3,5 évvel ezelőtt
Margit2 honlapján fedeztem fel óriási dolgokat a torta készítés és díszítéssel kapcsolatban.
Először
Edit tortasulijába nézegettem be, ahol eszméletlen sokat segítettek nekem, és ott leltem meg
Kiskuktát is.
Kiskukta hatására kezdtem el blogokat olvasni, majd 2010. január 28-án elindítottam életem első blogját, a Kricky konyháját... persze, akkor még csak ilyen idétlen nevet adtam neki... ma már tuti nem konyhája lennék... :)
Edit tortasuliját érdemes megnézegetni, rengeteg hasznos tanácsot találtok benne!
Ma is hálás vagyok neki, hogy elmondták önzetlenül azokat a dolgokat, amiket kérdeztem.
Mutatok egy-két tortát (lehet, nem kéne) az elsők közül.
|
Első tortáim egyike...nem győzöm hangoztatni, hogy milyen fontos a fényképezés... nézzétek a banán héjat, milyen csodaszépen virít! háháháááá |
Lehet fennhangon nevetni! Főleg, hogy a Hello Kitty fekete részét alkoholos filccel rajzoltam meg, fekete festék híján! :DDD (természetesen azt nem ettük meg)
Nos, a következő alkalmakkor már próbáltam szebbre venni a figurát.. vagyis a torta kinézetét.
Kiskukta kakaós házi fondantját készítettem el.
Hűűűha, már a fotózás is egy extrémnek számító beállítás. :)
És aztán eljött egy új időszámítás. Megkaptam az airbrush-omat.
Egy steak tortát szerettem volna elkészíteni...
Összehasonlítás képen íme egy steak tortám napjainkból:
Talán pár év múlva majd a mostani képeken fogok nevetni... vagy ha nem is nevetni, de látni fogok egy változást, ami pozitív irányba halad...
Néha jót tesz, ha számot vetünk, átértékeljük a dolgainkat.
Nem szoktam számokkal foglalkozni, statisztikákat bújni, mégis azt hiszem, hogy amikor áttekintem nagy ritkán ezeket, talán mondanak valamit...
Önbizalmat adnak, mert nem vagyok sokszor biztos abban, hogy jó, amit csinálok, hogy érdekes, vagy különleges.
Pedig nekem ez nagyon fontos, hiszen kislány korom óta különleges szerettem volna lenni...
A blog oldal letöltése 2010. március óta...968,457... Kiláncszázhatvannyolcezer????????? ezt nem is láttam még...
Átlagban naponta 1300-an látogatják meg a blogom.
Van 296 követőm.
A facebookos oldalamat 1058-an like-olták, 408,183-an vannak, akik látogatták a Kricky konyhája facebook oldalt...
Ezek akkora számok, amiket magam sem értek... mert tulajdonképpen én csak csinálom a dolgom... tortákat készítek, festek és nagyon jól érzem magam ebben!
Remélem, a ti örömötökre is!
Kricky