2010. augusztus 13., péntek

Zselévirágos minitorta, almák és egyebek

Miért is van 4 db mindenből? Most már elárulhatom, hogy jelentkeztem a tv paprika által meghirdetett "az év cukrásza kerestetik" műsorba.
Volt egy "casting", amire kellett vinni saját készítésű desszertet. Később felhívtak, hogy bekerültem a 30-ba, akik már tv felvételen is részt vesznek. Ebből a 30-ból választanak ki 12-őt, akik későbbiekben benne lesznek a műsorban.
A műsor egyébként arról szól, hogy 2 versenyző "küzd" egymás ellen, desszerteket készítve, ami során mindig kiesik egy versenyző. A végén csak egy marad, aki saját műsort kap a tv paprikán.

Szóval beválogattak a 30-ba. Az egész dolog délután háromtól éjfélig tartott. :( Nagyon-nagyon elfáradtam, és életemben először itthon hagytam a kisfiainkat apukával éjszakára.

Erre az előválogatóra 4 ugyan olyan desszertet kellett vinnünk. A 3 tagú zsűrinek1-1-et, és a egyet a kamerának.
Én két félét vittem. A zselévirágos minitortákat és 4 db alma-tortát. Végül a zselévirágos minitorták mellett döntöttem, mert úgy éreztem ez egy olyan különleges dolog, amit meg KELL mutatnom.

A zselévirágos minitorta anyukám fenséges csokikrémjével volt töltve (ami szerintük nem volt finom. és ez nagyon lelombozott), csoki ganache-al megkenve kívülről és úgy került a tetejére a zselévirág.
Sajnos, a desszertem nem nyerte el a tetszésüket, így én nem jutottam tovább a 12-be. Ennek ellenére úgy néz ki, talán pár jelenet erejéig benne leszek a tv-ben szeptemberben.

Az almákat pedig néhány nagyon kedves versenytársamnak odaajándékoztam. A csalódottságom ellenére, talán volt értelme, mert megismertem néhány nagyon fantasztikus embert. És mint minden kudarcból, ebből is tanul az ember.

Amúgy megértem a zsűrit, hiszen jó néhány fantasztikus ízvilágú sütemény került a tányérjukra. Én ilyeneket nem tudok. A torták díszítésében mozgok otthonosabban.


A zselatin virágok készítéséről bővebben itt:

8 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon szépek lettek !
Megszeretném kérdezni, hogy a versenytorták készítői mikor derülnek ki?

Kricky írta...

Szia!

köszönöm szépen!

Már nagyjából fenn vannak a nevek is, de sajnos vannak, akik nem válaszolnak a levelemre, így a nevüket sem tudom kitenni... :(

haNa írta...

Ne csüggedj és én ehhez az eredményhez is gratulálok!!! A zselé virágos is nagyon szép meg az almák is! Eszméletlen élethű darabok! :))

Angi írta...

Nekünk volt már tapasztalatunk egy másik műsorral... pontosabban húgomnak. Egy kicsit felkapottabb csatornán, egy kicsit túlságosan is felkapott műsorban, ahol hetekig kínozzák az embert, mielőtt végleg leépítenék. Ne is törődj velük, a nyertesek mindenütt előre megvannak, a nézők pedig csak azt fogják hallani, amit ők, a "mindentudók" mondanak. Nem érdemes ezen aggódni, a krém biztos nagyon finom, a torta pedig istenien néz ki...

Csipkerózsika írta...

Ezek hülék,gyönyörű lett a tortád,és egyben különleges is,ilyet még nem láttam,és már ránézésre is fincsi..az almába pedig bele tudnék harapni..:))

Mary írta...

Engem a gitártorta készítője érdekelne!

Kricky írta...

Köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok!

Maryenne!

Nézd meg a versenytorta fotóknál, már betettem a neveket utólag. Csak az oroszlánosnak nincs meg a készítője.

Mary írta...

Köszönöm Kriczky! Nézem.