2010. augusztus 18., szerda

Esetem az ováldugattyúval

Hiába kérdezitek, én sem tudom pontosan, mi is ez. :)))

Férjem (csupa nagybetűvel) motorokkal foglalkozik és nemrégiben jött hozzájuk vendégségbe egy Japán kisember, aki egy nagyon nagy fejes. Nem is akárki.
Ő találta fel ezt a szerkezetet, vagyis az OVÁLDUGATTYÚT.
Nekem aztán mondhatják. :)

Szóval kitalálta kedves férjecském, hogy milyen nagy dolog lenne ennek a Japán embernek ajándéka adni ezt a tortát.
Én meg elkészítettem.

Volt hozzá egy fekete-fehéren nyomtatott képem, de még így is nagy nehézséget jelentett kitalálnom, mit is készítek pontosan.
Nem értettem, hogy miért nem hozott nekem ide egy olyan oválmicsodát, és miért nem arról készítem el. Aztán fel lettem világosítva, hogy ez egy akkora dolog, hogy ilyet élőben ő még nem is látott és kb. 15 millió forint egy olyan motor, amiben ez van. De állítólag amit most elkészítettem, olyan nincs is megvételre, mert ez csak a "racing" motorban van, vagyis a verseny motorokban.
Még okosabb lettem. :D
Olyan jópofa volt így dolgozni, hogy férjem ott állt mellettem és segített, hogy mit hogyan.

Eljött az idő, és megkapta az ajándékot a vendég. Mindenki tátott szájjal nézte a tortát, ő pedig nem hitte el, hogy ezt meg lehet enni. :)
Nagyon nagy dolog volt ám ez, és én hihetetlen büszke vagyok, hogy elkészíthettem egy ilyen neves embernek a saját maga által kitalált ováldugattyújának mását tortából.

Az ízesítéséről:
A piskótát kettőbe vágtam, majd tejberizzsel töltöttem, kívülről pedig csoki ganache-al kentem át. Hűtőből kivéve vizes kézzel átsimiztem a tortát, hogy teljesen sima legyen a felülete. Szürke Unidec-el vontam be és ezüst lüszter festéket kentem rá ecsettel, amit előzőleg gyógyszertári alkoholban oldottam fel.

ezen a képen jól látszik, hogy kaptam ám én segítséget, igazi dugattyút, de nem ovál alakút.


6 megjegyzés:

haNa írta...

Szerintem nem tudtak volna értékesebb dolgot adni neki, mint a tortádat! Személyes, neki és róla szólt és a férjed zseniálisan kitalálta, hogy van neki egy ügyes kezű, tündér felesége aki megsüti az "ováldugattyút". :)))

Kricky írta...

haNa!

köszönöm szépen!

Nagyon ügyesen kitalálta a férjem ezt a dolgot, valóban. És a siker nem maradt el, ez az én büszkeségem!!! :))

Névtelen írta...

És isteni finomra sikerült ez az ováldugattyú :o)

Kétbalkézmami írta...

Szia Kricky!

Miért jó a csoki ganache? ( remélem jól írtam) A terhességem mellékhatása hogy folyton sütnék, a legszivesebben máris kipróbálnám, de szeretnék többet megtudni róla..
Köszönöm!
Zsu

Kricky írta...

Névtelen!

Igeeen? szabadna tudnom, hogy melyik részéből ettél és hol? :))))

Zsu!
nemsokára készítek erről is egy bejegyzést...
A vajkrém helyett szeretem használni, a marcipán, vagy nyújtahtó fondant, unidec alá. A vajkrémet nem nagyon szeretjük, ennek viszont nagyon finom íze van.

Lehet használni sokféleképpen. Töltelékként simán, vagy habosítva, esteleg pudinggal összekeverve.
Én leginkább a torták külsejét vonom be vele, féig kihűlt állapotban, ami majdnem olyan, mintha vajas krém lenne. Csak ugye esetünkben jóval finomabb változatban.

Névtelen írta...

Szia Kricky!

A tortával megajándékozott vendég jóvoltából (felajánlásából) volt szerencsém enni a tortából.
Megmondom őszintén már nem emlékszem melyik része volt amelyhez szerencsém volt, de amint megláttam, a "maradékot", melyhez szerencsém volt, tudtam, hogy a Te kezed munkája.
Kedves Uradnak mondtam is, hogy rajongód lettem (minden nap megnézem munkáidat) és népszerűsítem az ismerőseim között. Remélem ez nem gond.

Üdv.

Egy rajongó :o)