2010. augusztus 18., szerda

Anyukám még csak 54


Drága édesanyámnak készítettem ezt a tortát az 54. születésnapjára. Igen, az én anyukám még csak 54 éves, nagyon fiatal! :)

Nem szereti az unidecet, mert valamiért ég tőle a gyomra, így olyat nem készíthettem neki.
Sütöttem 5 tojásból egy piskótát, majd megfőztem anyukám fenséges csoki krémjét.
Ezzel a csoki krémmel töltöttem meg bőségesen, majd tejszínben feloldottam étcsokoládét, picit hűtöttem, és ezt öntöttem a tetejére.
Anyu nagyon vicces volt, mert elkérte a saját csoki krém receptjét tőlem. :)) Azt mondta, amit ő csinál, az nem is olyan finom. Napersze... :D

Hulala tejszínt habbá vertem, majd habzsákból ezt a mintát találtam rá nyomni.
Az unidec rózsákat már előző este elkészítettem.

Annyira finom lett a torta, hogy degeszre ettük magunkat belőle! Híztam is jó pár kilót ettől is, de sebaj, majdcsak lemegy. :)



6 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon szép lett. Látszik a szeretet rajta amivel készítetted!:)

Jobove - Reus írta...

very good blog, congratulations
regard from Reus Catalonia
thank you

Csipkerózsika írta...

Boldog szülinapot anyudnak..:)Nagyon szép tortákat készítesz,nézz be hozzám,szeretnék adni valamit..:)

Névtelen írta...

Kedves Kricky! Nagyon szépek a tortáid, gratulálok, én is szeretek sütni, de az unideces és egyéb bevonatokat nem kedveli a családom, így mindíg krémeket vagy habot használok. Egyet nem értek. Miért írod Te is és sok más blogger, hogy Hulala tejszínnel készül a sütemény. Vettem, hogy kipróbáljam a sok dícséret után, de elborzadva láttam, hogy növényi "tejszín", vagyis semmi köze az igazihoz, és ha már házi süteményt készítünk ne használjunk szerintem mű dolgokat. Nem próbálod igazival? Tudom nehezebb vele dolgozni, de habfixálóval, még zselatin nélkül is, nagyon szépen megmarad.Tapasztalatból mondom. Üdvözlettel EllaBella

Kricky írta...

Kedves EllaBella!

Köszönöm, hogy írtál a blogomba.
A Hulala-t pontosan azért használjuk jó páran, mert annyira jó a tartása, hogy még másnap is olyan, mintha pár perce lett volna rányomva a tortára.

Az ízét illetőleg megoszlanak a vélemények, nekem speciel ízlik.
Én a habfixálót nem szeretem.
Nekem attól még soha nem fixálódott a habom rendesen.

De igazad van, a Hulala nem tejszín.

Névtelen írta...

hello Kricky!
Nagyon szép lett a tortád, jó a fekete-fehér kombináció, és a rózsák is nagyon jól mutatnak.
Korábban már irtam véleményt az unidec-el kapcsolatban, szerintem ha lehet, ehető dolgokra kellene cserélni. Anyukád esete is példázza, hogy nem birja a szervezete az unidecet- biztos megvan az oka. Ki tudja milyen mű dolgok s adalékanyagok vannak benne. Szerintem ennél a "nyujtható fondan" sokkal egészségesebb, az tudod miből van, semmi adalékanyag.
A Hulala "tejszin"-t hogy tudjátok megenni?? Igaz, jó vele dolgozni, de ennyi. Ki tudja milyen távolkeleti ócska növényi zsirból hidrogenizált, és készitett borzalom. Már a szine is tök gáz.
A tejszinnel fel sem veheti a versenyt izre!! Igaz, azzal bajosabb dolgozni, meg kell kötni zselatinnal (egy liter tejszinhez 1-2 g zselatint kell hozzákeverni, amit előzőleg kis vizben beáztattál, majd majdnem forrpontig melegitetted, majd hűtötted), vagy lehet felesben keverni a hulalát, és a tejszint, akkor nem érezni a hulala borzalmas izét, de az állaga jó lesz a habnak.
Mint korábban irtam is, törekedni kell az ehető, jó minőségű hozzávalókból készitett, egészséges, és emellett utolsósorban jó kinézetű süteményekre! Ez a rengeteg szinezék is nagyon egészségtelen. Pl lehet használni rózsa helyett céklát, akkor már eggyel kevesebb.
Kár, hogy a magyarok is a küllemet előbbre valónak tekintik a tartalom helyett! Most az orvos szól belőlem... Egyébként gratulálok!
T. Tamás