2011. március 3., csütörtök

Ford Transit torta



Azzal kezdeném, hogy autót neeem szeretnék sűrűn készíteni. ez volt életem második autó tortája. Az első, egy Mitsubishi Pajero torta volt, amit szintén nehezemre esett elkészíteni. Aki valaha belefogott már hasonlóba, az tudja, hogy mennyire macerás.

A töltelék is újdonság volt számomra, ismét egy dolog, amit kipróbáltam a cukrászdában tanultakból, igaz, kicsikét módosítva.

Vegyes gyümölcsös-tejszínhabos krém:
Hozzávalók:
  • 350-400 g mirelit vegyes gyümölcs (esetünkben málna, áfonya, eper, ribizli)
  • kb. 100 g cukor
  • 250 ml tejszín
  • 1 cs. zselatin (dr. Oetker)
A mirelit gyümölcsöket feltesszük egy edényben főni a cukorral.
Mikor már forr, levesszük a tűzhelyről, majd botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Egy szűrőn keresztül elválasztjuk az apró magoktól, majd langyosra hűtjük.
Mikor már majdnem kihűlt a gyümölcspüré, a zselatint beáztatjuk, és felmelegítjük, hogy használatra kész legyen.

A tejszínt habbá verjük, összekeverjük a gyümölcspürével, és végül hozzácsorgatjuk a zselatint.

Javaslom, hogy először egy kisebb adag tejszínhabot keverjünk jól el a gyümölcspürével, majd ezután forgassuk az egészet a többi habhoz.

Ezzel a krémmel töltöttem meg a piskótámat, majd 1 éjszakán át hagytam pihenni. Másnap faragtam, vajkrémmel lekentem, és borítottam K2/unidec-el.

Sajnos csak ilyen fotókra futotta...


2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon ,ügyesen elkészítetted,gondolom,hogy nagyon macerás lehetett,a Jackson torta is 10 pontos!:-)

Pixie Pie írta...

Nagyon élethű lett szerintem, de azt nem csodálom, hogy utáltad. :)))