2010. december 20., hétfő
Óvó néni búcsúztató torta
Az óvó nénink sajnos nyugdíjba ment... 40 csodálatos év után. Annyit foglalkozott a gyerekkel, nagyon szerettük őt.
Természetesen megajándékoztuk őt a többi anyukával együtt és persze készítettem tortát is. Az eredeti ötlet az volt, hogy az ovit megformázom kívülről az udvarral együtt. A csúszdákon, játszótéren pedig a gyerekek lettek volna. Sajnos ezt nem tudtam megvalósítani a már említett balesetem miatt, de végül így is sikerült egy szép kis tortát összehozni neki.
A férjek gyöngye, kedves másik felem segédkezett megsütni a piskótát. Meg kell hagyni, nagyon ügyes, csak kicsit lassú... de ez így is nagyon nagy dolog! Ő volt az én kiskuktám!
A végén még családi vállalkozást indítunk... :)
A piskóta a kedvenc olajos-tejes piskótám volt, vaníliás és csokis krémmel töltve.
Fehér színű tortabevonóval burkoltam, a virágokhoz piros por ételfestéket kevertem a fehér masszához.
Csodás piros színt úgy tudunk eléri málna pirosból, hogy egy kicsike narancssárgát adunk még hozzá. Ebből a keverékből lettek ezek az igazán szép piros rózsák.
A virágokat én mindig saját kezűleg formázom. Egy csepp vízzel ragasztottam a tortához őket, a negyvenest megsodortam és úgy helyeztem rá, szintén picike vízzel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy és csodaszép a torta! Gratulálok!:)
gondolom tetszett az óvónéninek.
Bianka, Maryenne, 4 gyerek!
köszönöm szépen! Nagyon tetszett az ovó néninek és nagyon hamar el is fogyott. :)
Nagyon szépek a tortáid, csak nem értem, hogy néha miért egy egyszerű mikróban "főzhető" vanília pudinggal töltöd. Ha kívülről ennyit foglalkozol vele, nem kellene belül is igényesebbnek lennie?
meg amikor piskótának hívod azt, ami nem is piskóta és a Hulala, kicsit műízű nekem.
amúgy gratulálok a tortákhoz és sok sikert a továbbiakban is
Kedves Judit!
Köszönöm a dicsérő szavakat. Ellenben azt nem értem, hogy miért írod a főzhető pudingot idéző jelben. Azért, mert mikróban főzöm meg?
Én nem szívesen veszek bolti pudingport, hanem inkább az aromát szeretem vanília kivonattal pótolni, és nem teszek a pudingporba színezéket sem. Kukorica keményítőt használok.
A bolti Főzhető pudingpor is megfőzhető mikróban. Én is úgy csinálom néha.
Én ezt a módszert egyáltalán nem tartom igénytelennek.
A piskóta, amit készíteni szoktam, más néven hideg úton készült nehéz felvert.
Miért ne hívhatnám piskótának?
A Hulalát egyre ritkábban használom, éppen az általad leírtak miatt.
azért köszönöm szépen a hozzászólásodat.
Megjegyzés küldése