2010. november 2., kedd

KÉS


Részt vettem egy jótékonysági maratoni mézeskalács sütésen pár héttel ezelőtt. Akkor készítettük el a recepteket, ami könyvbe foglalva elkészült!
Ha legalább 1000 forintot utal bárki a Gyermekétkeztetési alapítvány "mindenki ebédel" program alatt a számlájukra, November 1-től 30-ig, az megkaphatja az elektronikus receptkönyvet!

Többek közt én is szerepelek benne (pirul).

Mikor Rita megkért engem is, hogy vegyek részt a sütésben, nagyon megörültem neki, mert számomra az, hogy gyerekeknek gyűjtünk a legfontosabb!
Felfoghatatlan, hogy 2010-ben is léteznek olyan családok, akiknél a gyerekek gyomra korog, mert nincs mit enniük. Ránk vannak utalva, tehetetlenek.

Megszakad a szívem. És egyben bűnösnek érzem magam, mikor tegnap kint hagytam egy fél fazék húslevest és megromlott. Mikor a sajt megpenészedik a hűtőben, mert túl sokat vettem belőle.
Pazarlunk, mikor másnak negyed annyi sem jut.
Legtöbben bele sem gondolunk igazán.

Éppen ezért érzem, hogy most talán adtam egy szem valamit, és segíthetek.

Néhány élményem a sütéssel kapcsolatban:

Vicces GPS-em volt odafelé menet, ugyanis a férjem navigált a -térképet nézve- telefonon keresztül, amit a kormány elé, a km órához helyeztem kihangosítva (már megint elfelejtettem magammal vinni a kis szerkezetet, ami gyári változata lett volna ennek a megoldásnak. talán akkor nem csúszkált volna szegény férjem a telefonnal ide-oda). :)

Mire megérkeztem, már rengetegen sürögtek a Miele konyhastúdió bemutatótermében, a Miele főzőiskolában. Én első körben eltűntem a klozeton. :D
Elmondhatatlanul bénának éreztem magam az első fél órában. Mint aki életében nem sütött még.

Aztán ahogy telt az idő, úgy jöttem bele és élveztem a jó hangulatot.

A társaság fantasztikus volt! Az ötletgazda Hadarik Rita, a Rita konyhájának "tulajdonosa", rendkívül segítőkész volt, de láttam rajta a drukkot, hogy minden simán menjen. Mindenkihez volt egy kedves szava.
Nekem különösen jó érzés volt ilyen kis civilként, találkozni olyan nagy emberekkel, mint pl. Milner Angéla mézesbábos. Hűűű, álom volt nézni a munkáját, ahogy dolgozik!!!
Ott volt még Tornyay Erna, hobby mézesbábos is, aki Ausztriából jött el csak ezért, hogy segíthessen és hogy egy csodát alkosson.
Farkas Vilmos, a Zila kávéház cukrásza (kedvenc cukrászom), Max, a Max konyhája blog tulajdonosa, és még sorolhatnám...

És akkor bemásolom a MÉZES MIKULÁS szövegét:

18 szakács, cukrász, blogger kipróbált, mézeskalács tésztából készült közel 40 receptje az Öné lehet! Hogy mit kell ehhez tennie? Támogassa legalább 1000 forint jelképes összeggel a Gyermekétkeztetési alapítvány mindenki ebédel programját, és megküldöm a fantasztikus karácsonyi elektronikus receptkönyvet. SEGÍTSEN, majd kápráztassa el szeretteit a különleges sütemény, és étel receptekkel. Mit kell tennie…..

(A képre kattintva megtekinthető)

1 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Szia!

Segítséget szeretnék kérni,nem tudod esetleg,hogy a Sőreginek,új honlapja van,mert napok óta nem lehet elérni a:http://www.soregi.hu-t?

Köszönöm ,üdv:Judit