2010. október 26., kedd

Húzott cukor virágok/karamell virág




Biztos, hogy már nem sok mindenkinek újdonság ez a technika, amivel ilyen üveg hatású virágokat lehet készíteni. Nekem több, mint 1 évembe tellett, mire végre rászántam magam az első kudarc után, hogy újra megpróbálom. Nem hittem el, hogy kifog rajtam.
Persze az első pár sikertelen virág készítés után kezdtem dühbe gurulni és egyre elszántabb lettem!

A cukor, mint olyan, nem egy egyszerűen kezelhető dolog.

A receptet most nem tudom feltenni, mert magam sem tudom, mit csináltam, amitől most sikerült. :)
Az első próbálkozásom már jobb lett, mint az előzőek, de valamiért nem akart a szirom selymesedni.
Aztán ráéreztem és teljesen a fellegekben járok azóta is! Nagyon megszerettem! Igaz, még a szirmokon van mit alakítgatni, de már látom a fényt az alagút végén!!! :)

Íme egy torta, amit cukor virágokkal díszítettem.

12 megjegyzés:

Maryenne írta...

Szépek lettek nagyon! Csak így tovább!

Gaby Erika írta...

Aki profi, az profi! Nagyon ügyes vagy, ez már nem kétség! Gratulálok!

Vea írta...

Ezek a rózsák gyönyörűek. Gratulálok! Érdemes volt annyit próbálkozni vele. Azért jó lenne, a receptet is feltenni, hátha még más is kipróbálná!

Cakeni írta...

Gyönyörüek a rózsák , komolyan mondom te egy zseni vagy!
Engem is érdekelne a recept , elöre is köszike:)

haNa írta...

Szerintem én kipróbálom, ha receptet és utasítást is mellékelsz, drága cukrász mentorom!!! :))) Ezzel is meg fogsz fertőzni sokakat...a szó teljesen pozitív értelmében és emelem nem létező kalapom!!!!!!!!!! :)))

Kricky írta...

Maryenne!

köszönöm. még azért próbálkoznom kell.

Gaby Erika!
köszönöm szépen! a profitól még fényévekre vagyok, de azért aranyos vagy!

Vea, Cakeni!
köszönöm szépen!
a receptet nemsokára kikisérletezem és beteszem a blogomba.

ha Na!

de aranyos vagy!!!! :)) beteszem a receptet és .... talán készíttetek videót róla, mert sajnos leírni nem nagyon lehet. Én is így próbáltam, és nagyon nem értettem. Azért majd lesz róla egy poszt. És meglátjuk.
Ha másnem, valahova összegyújtöm az embereket és bemutatót tartok a bénázásomból. Lehet majd jókat vihogni rajtam.
Mert még én sem csináltam, csak egyszer. Az igazi profik tippjeit kéne kérdezni. :) Őket én is megnézném szívesen.
vagy tortakészítésemet lehet megnézni, miket bénázok, és hogyan tűntetem el a hibákat. :D

na, azért az én cukros verzióm is fenn lesz valamikor. :)

Balwin írta...

Gyönyörűek! Úgy látszik rózsákban verhetetlen vagy, akármiből is készíted ;) Én is szeretném kipróbálni a karamell dekort, de még nem mertem nekiesni...

Kricky írta...

Balwin!

látod, nekem is elég sokáig tartott, mire végre ráéreztem! de megéri! komolyan, a szerelmese lettem!

Érdemes kipróbálni.

Anyatigris írta...

Hogy feldobta az egyszerűen, fehérrel bevont tortát!!!!
Ügyi vagy!!!!!

Eger írta...

szia !
GRATULÁLOK! Eztet a virágokat nagyon nehéz elkészíteni!!!Tapasztalatból mondom! Sokat szenvedtem vele én is, de a kitartó munka meghozta a gyümölcsét! :)

Kricky írta...

Eger!
köszönöm szépen!

harciuborka írta...

Ez csodaszép :)