Hű, annál nincs is jobb, mikor a medencéből vizesen kijövök a vízből, és úgy, ahogy vagyok, megeszem a sajtos tejfölös lángosomat!
Én ezidáig nem nagyon tudtam olyat készíteni, amit ott az öreg nénik, akik azt a fini lángost sütik szüntelenül a tűző napsütésben. Azt gondoltam, van egy titkos összetevő, amit 7 pecsét alatt tartanak egy komolyan őrzött széfben.
Szerintem mondjuk nem lehet ilyen, mert miért őriznének egy lángos receptet széfben? (pihent vagyok ma)
Limara-tól a recept (lehet, ő lefizette az őröket, és megszerezte a titkos hozzávalót). Nekem nagyon gyanúsan hasonló ez a lángos a strandihoz. Ízlett a családnak is (mertek volna mást mondani). És ha a kicsi fiúnk azt mondja valamire, hogy ez finom, az úgy is van!
Na, a recept:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt (BL 80) de lehet sima finomliszt is
- 4 dl víz
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
- 3 ek burgonyapehely (elhagyható)
- 3 dkg élesztő
A kisült lángosokat lecsöpögtetjük, majd ízesítjük azzal, amivel kedvünk tartja. A mi kedvencük a fokhagymás, a sajtos-tejfölös, és a ketchup-os.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése