2013. május 5., vasárnap

Garfield Tutorial


Egyik kedvenc mesém volt Garfield, de szigorúan csak képregény formában. Volt egy barátnőm, Háda Kriszti, mikor kislány voltam, és sokat leveleztünk egymással. Minden levél borítékjára rajzoltunk egymásnak különböző Garfield figurát. Később, Mesi barátnőmmel pedig a középiskolában rajzolgattunk Garfield macskát mindenhova... :)

Szóval szerettem őt. Tortából elkészíteni pedig egyenesen imádtam!
Ez a figura elég népszerű a gyerekek körében, és nem is olyan nehéz elkészíteni. Ezért fázis fotókkal illusztrálom, én hogyan formázok tortából Garfieldot.

A betöltött torta: tejszínes csokikrém tört mogyoróval

A betöltött tortát elkezdjük megfaragni.

A levágott részekből domborulatokat formálunk.

Amit vajkrémmel rögzítünk a tortához.

Nagyjából kész a forma... jöhet a vajkrém
Vékonyan lekenjük vajkrémmel, majd betesszük a mélyhűtőbe pár percre.

Hűtőből kivéve újabb réteg vajkrém kerül rá, amivel a kisebb egyenletlenségeket tudjuk eltüntetni. Újabb pár perc a mélyhűtőben.

A hűtőből kivéve lapos késsel tükörsimára formázzuk a felületet, hogy a burkolás szebb legyen. Ez nagyon fontos.

A tortaburkoló masszát egy élénk narancs színre kell begyúrni. Ehhez én por étel festéket szoktam használni. A port pici csepp vízzel elkenegetjük. Mindenképpen használjunk gumikesztyűt, mert ezek a por festékek nehezen lemoshatóak a kézről.

Kész az egyenletes, élénk narancssárga Garfield szín.

Kinyújtunk egy nem túl nagy tortaburkolót. Csak éppen akkorát, ami a fejnek elég lesz.

Óvatosan beburkoljuk vele a torta fej részét.

Kék színű tortaburkolót is kinyújtunk. Az egyik felét egyenesre vágjuk. Ez lesz Garfield takarója.
Tipp: Azért burkolom két részletben a tortát, hogy ne legyen 2 réteg tortaburkoló a tortán egymáson. Nem túl finom, ha ilyen nagy mennyiségben fedi a tortát ez a tömény cukormassza.
A takarónál lehetünk nyugodtan hanyagabbak. Hagyjuk ráncosra a burkolatot, így sokkal élethűbb hatást keltünk, mintha egy valódi takaró lenne.

Egy darabka sárga színű cukormasszát nyújtunk a szájnak.
Eligazítjuk és lesimítjuk a szájat.

Szilikonos ecsettel formázzuk a szájzugot.

Jöhet a 2 nagy szem.

Jöhet a szemhéj, amit pici vízzel ragaszthatunk a szemekhez.

Levágjuk a felesleges részt, és feltesszük az I-re a pontot. vagyis az orrot. :)

A fülek, majd a szemek következnek. Utóbbit ecsettel, ételfestékkel fessük meg. Vagy ha van, fekete marcipánnal formázzunk apró golyót a szemeknek.
Az arany tálca alapot is leburkoltam ebben az esetben, de ezt nem muszáj.

Airbrush segítségével erősítünk az árnyalatokon, így a kék takaró még élethűbb lesz.
 És már csak azt apróbb igazítások maradnak a végére, mint például a fekete vonalak megfestése, vagy a macska elengedhetetlen apró "hajcsomója" a fülei mellett.

Remélem, hasznos volt ez a kis fázisfotós tortakészítés. Sok sikert hozzá mindenkinek!!!

4 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Wáááá, dejó! Köszi a fázisfotókat! :)

M@rti írta...

Tök jók ezek a tutorialos bejegyzéseid! Tuti, hogy sokan hasznát veszik! :-)

kikki17 írta...

Nagyon cuki! Ezt megcsinálom unokaöcséméknek! :)

dreschma írta...

aranyos lett!