2012. november 28., szerda

Marcipán bébi szilikon fomrából

Ha ezeket a marcipánból készült bébiket valaki meglátja, kétféleképpen reagál. Vagy nagyon tetszik neki, vagy nagyon morbidnak tartja.

Én sokat szenvedtem azzal, hogy megformáljak kézzel egy ilyen édes kisbabát. Erre pár évvel ezelőtt láttam, hogy van egy szilikon forma, amibe egyszerűen belenyomják a marcipánt és már kész is a baba!
Ez felháborító! Miért kellett nekem órákon át ezzel a dologgal szenvednem, ha 5 perc alatt tökéleteset lehet készíteni? :))))
Nesze neked kreativitás! :)
És mégis... odáig vagyok érte! Pár hete Szlovákiában jártam, Surányban. Ott vettem 15 Euróért egy ilyen szilikon bébi formát.

Meg kell súgnom, hogy nem akármilyen anyaggal és nem akárhogyan lehet szép babát készíteni belőle. Mindenképpen marcipánt ajánlok hozzá.
A festéssel is el lehet rontatni nagyon!

Így arra gondoltam, hogy készítek fázis fotókat, hátha segíthetek nektek is!
Az eszközök: A szilikon forma, marcipán, kakaópor és egy kis céklapor alkohollal higítva.

Gyúrjuk át a marcipánt.

Majd kisebb darabokat csípve nyomkodjuk bele.




Nyomkodjuk bele még jobban a tenyerünkkel a marcipánt.

Én egy kicsit be szoktam tenni a mélyhűtőbe, hogy ne deformálódjon, mikor kiveszem. Ez kb. 2 perc.

kivettük a szilikon formából a marcipán babát, következhet a festés.

Használjuk természetes színezéket, kakaóport.

A hajlatokat porozzuk be ecsettel és dolgozzuk el óvatosan, hogy ne legyen túl sötét.

Egy vékonyabb ecsettel, alkoholba mártva az ecsetet, fessük meg a baba szemének vonalát.

valahogy így...

A kakaóport használhatjuk a baba hajának megfestéséhez, porozással. Bánjunk vele óvatosan, a felesleget fújjuk le róla.

Az alkohollal oldott cékla port (lehet helyettesíteni mással) az arcpírhoz használjuk. Ne legyen túl erőteljes a szín, inkább legyen "vizesebb" az ecset.

Megfestjük az arcát, majd tiszta alkoholba mártva az ecset végét eldolgozzuk a színt, hogy természetesebb legyen. Érdemes a kicsi száját is megfesteni ugyan ezzel a színnel.

Készen vagyunk, már csak egy pelus hiányzik róla. :)

Én mézeskalácsra helyeztem. Készült kislány és kisfiú változat is. Az emberek imádják! :)
Az tény, hogy eszméletlen élethű ez a baba és rendkívül megrövidíti az elkészítési időt.

Mint azt már írtam, én próbálkoztam saját kezűleg is elkészíteni egy babát. Volt olyan is, hogy süthető gyurmából, amit később elajándékoztam az orvosnak, akinél szültem Balukát.
Megmutatom, az milyen lett. Igaz, ezzel közel 1,5 órát büngyürkéztem, mire elkészült. :)


Én úgy gondolom, hogy lehet, hogy megölik ezek a szilikon formák a kreativitást, mégis lehetőséget adnak olyanoknak is szuper dolgokat alkotni, akiknek kicsit kevesebb a kézügyességük. :)

Nem volt buta, aki kitalálta, na. :))

5 megjegyzés:

mandala írta...

GRATULALOK !!!
LIKE !LIKE ! LIKE!

Millye írta...

Nekem is régóta tetszett ez a szilikon baba forma. Teljesen beleszerelmesedtem amikor egy külföldi blog oldalon megláttam. Én tavaly rendeltem Németországból a baba nem volt drága de a kiszállítás..... de nem bántam meg mert már sok babát készítettem ajándékba jó pár tortát díszítettem vele és sok embernek okoztam meglepetést, köztük volt a védőnőm a szülésznőm a szülészorvosom is :)

Nudleee írta...

Nekem már nagyon régóta van! Kb 2,5 éve hozattam még Amerikából az egyik ismerősömmel. Nagyon szeretem használni! Amúgy miért nem egy darabban rakod bele az anyagot?! És amúgy nekem unidec-el tökéletesen működött, és sokkal simább "baba bőrt" kaptam, mint marcival! :)

Kricky írta...

Nudleee!

pont nem volt szerencsés a fotózásom, mert ez a fajta marcipán nagyon "kásás"... De a marcipán sokkal szebben kijön belőle, mint az unidec, mert az nem olyan lágy.
Azért nem teszem bele egyben, mert szerintem így minden apró részlet szebben kirajzolódik. De ízlés dolga... Én jobb szeretem a gyöngy formázót is így készíteni.

Kricky írta...

Mandala4 köszi köszi köszi! :)))

Millye!
én is nagyon rég óta szemeztem vele! :)