2012. február 2., csütörtök

II. Szintvizsga cukrász iskola

Túl vagyok a második szintvizsgámon. Múlt héten szombaton történt a dolog. A novemberi (!) elmaradt vizsgánk csak most lett megtartva. :S
Egy uzsonna süteményt kellett kihúzni és elkészíteni, plusz egy szabadon választott dísztortát.
A dísztorta előkészületei otthon történtek, ott csak a torta burkolása és díszítése történt.

Én egy gyümölcsös blundelt húztam. Hajtogatni aaaanyira nem szeretek! :) de hát ez is hozzá tartozik a cukrászathoz, nem csak a torták díszítése.

A dísztortám mi más lehetett volna, mint egy olyan torta, ami engem tükröz. Egy steak tortát készítettem, kisebb előkészületekkel.


Előző nap tragant masszából (porcukor és zselatin összekeverve) készítettem két kést.


Még szerencse, hogy kettőt, hiszen az egyiket eltörtem. :(

Szóval azt már előző nap megformáztam, hogy másnapra tökéletesen megszilárduljon.

Így is lett, és igazából másnapra lett baromi élethű, ahogyan a festéket magába szívta az anyag.
Kaptam a helyszínen krtikát is, amit szívesen fogadok, bár nem értek vele egyet.
A dísztortákat általában egy szegéllyel zárjuk le.
Nos, mivel ez egy steak torta volt, nem tehettem volna oda egy szegélyt, hogy "lezárjam". Ez állítólag hiba. Kellett volna oda tennem vmit. :( Mondjuk zöldséget, vagy valamit...


Ezért annyira elment a kedvem az egésztől, hogy a nagy vizsgán lehet, hogy nem is ezt fogom elkészíteni.

Nos, meglátjuk. Minden esetre mostani vizsgán nagyon jól éreztem magam, a tanár pedig szuper volt! kár, hogy nincs közös gyakorlatunk vele...
Nemsokára nagy vizsgázom és közelebb kerülök a cukrász szakmához!

A többiek is csodás tortákat alkottak:

ezt a tortát sajnos csak félkészen tudtam megörökíteni...


6 megjegyzés:

marisz57 írta...

Gyönyörű mindegyik!

Angelocska írta...

Húú... :) Ügyes, mint mindig :)

Gabi, a tortatanonc írta...

Gratulálok! Én tényleg nem ismerem a szakma előírásait, de vannak torták, amik úgy szépek, ha egyáltalán semmilyen szegély nincs az aljánál. Ráadásul így még nehezebb is kivitelezni (a szegéllyel azért el lehet tüntetni jó pár hibát...).

Dina írta...

Szerintem meg baromi jó lett a steak-ed, én nem keresnék mást, ez a tiéd, a te egyéniséged. Gyúrj legközelebb kis gömböket borsónak, vagy pár szál krumpli, de ne hagyd magad! :) Sokkal egyedibb, figyelemfelkeltőbb, mint a többieké, bár azok is jól sikerültek. Drukkolok!

Eszter írta...

Ne vegye el a kedved semmi! Ahogy írtad is: "A dísztortákat általában egy szegéllyel zárjuk le." általában, ami azt jelenti, hogy nem minden esetben. Én egyet értek Veled. Arról nem is beszélve,hogy a nem mindennapi dísztortádba lehet, hogy kellett valami negatívat is mondjon,mert leesett az álla! :-)

Kricky írta...

marisz!
köszi a többiek nevében is!
Angélocska!
köszi!

Gabi!
nagyon aranyos vagy, köszi!
pontosan így van, ahogy írod!
Dina!
köszönöm. még meglátom, milyen torta lesz..

Eszter!
ez most nagyon jól esett! köszönöm szépen!!! :))