2014. október 4., szombat

Fondant ceruza készítés fotókkal

Egy nagyon aranyos, egyszerű fondant ceruza készítés fázisfotóit hoztam nektek.
Ajánlott olyan anyaggal dolgozni, mint a marcipán, vagy olyan keményebb fondant (házi), ami picit hamarabb szárad, keményedik, nem hajlik, nem puha.
A Tortissimo.hu-nál vásolható smartfelx velvet tökéletes e célra.


1. Mérjünk le egy 14 x 10 cm-es négyzetet fondantból. 2 cm-enként jelöljük be, és vágjuk méretre.

 2. Az egyik végén ecsettel nedvesítsük be úgy, hogy a vége száraz maradjon.
 3. Mérjünk le egy 14 x 1,5 cm-es csíkot natúr színből.
 4. Szaggassunk le belőle picike félköröket.

 5. Ragasszuk a kék lapokra.
 6. Majd vágjuk őket szét.
 7. Az egyes ceruza végek középpontját jelöljük be.
 8. Vágjuk le a natúr színtől a középpontig mindkét oldalt.

 9. Kész a helyes kis ceruza.
 10. Különböző méretben, színben elkészíthetjük, és a gyerekek nevét ráfesthetjük ehető festékkel. Az így elkészített ceruzákat a torta köré helyezve aranyos kis iskolás ajándék tortát készíthetünk.
És az általam elkészített tortán így mutat:

Nincsenek megjegyzések: