2014. június 15., vasárnap

Nyaralási ötlet családoknak / Legoland Deutschland

Nem igazán tortás téma, de mivel itt a nyár, és sokunknak nagy dilemmát okoz, hova is menjünk nyaralni családostul, ezért gondoltam megosztom Veletek a tavalyi tapasztalatainkat és azt a csodás helyet, ahova ellátogattunk.

Két gyermekünk van, 2 fiú. Tavaly 5 illetve 7 évesek voltak. Így kellett olyan helyet keresnünk, ami szórakoztatja a gyerekeket, jól érezzük magunkat.

Mióta megvannak a srácok, mi gyakorlatilag nem is voltunk nyaralni. Maximum 2 napra mentünk el, egy kis wellnessezésre.
Tavaly eldöntöttük, hogy valami nagyon érdekes, különleges helyre megyünk. Végre külföldre utazunk. :)
Ahogy nézegettem a netet, gondoltam, milyen jó lenne elmenni Disneyland-be... az árak horrorisztikusak voltak egy család részére... aztán nézegettem egy kisfilmet a LEGO történetéről. A film végén mutatták be, hogy elkészítették LEGOLAND-et több országban is. Utána néztem, és láttam, hogy nem is olyan messze, Németországban is található egy LEGOLAND.

Kerestünk, kutattunk, nézegettük a szállásokat, a belépőket egy család részére.

Aztán azt a fantasztikus felfedezést tettük, hogy a Legolad oldalán
(http://www.legolandholidays.de/en/) szállást lehet foglalni, a Legoland-del partner szállodákban.  Méghozzá úgy, hogy a szállásköltségben benne van 2 napos családi belépő is LEGOLAND-be.
Így, teljes egészében fizettünk szállás (3 éjszaka/2 gyerek, 2 felnőtt), félpanzió, 2 napos családi Legoland belépő: 423 Euro-t, plusz a parkolásért 6-6 Euro-t naponta, ami fantasztikusan jó ár! (kb. 126,000 Ft/ 4 fő)
A Legoland honlapján jobb sarokban beállítottuk, melyik napon mennénk és meddig maradnánk, 2 felnőtt és két 3-11 éves gyerek -search, és máris kidob a gép egy pár hotelt, akikkel partnerkapcsolatban állnak. Mindegyik mellett ott látható hány percre vannak a hotelok Legoland-től.
Mi helyileg ebben a hotelben szálltunk meg: http://www.klosterbraeuhaus.de/hotel/sauna.html

Mindenkinek azt ajánlom, hogy így foglaljon jegyet, mert odaérve azt tapasztaltuk, hogy a Legoland előtti pénztáraknál félórás sorok kígyóztak a tűző napon. Gyerekekkel ez duplán rossz lett volna. Így, az előre megvásárolt és kinyomtatott vonalkódos belépőnkkel külön kapunál tudtunk sorban állás nélkül bejutni. Nem mellesleg így sokkal olcsóbb is a jegy.

A hely fantasztikus, viszont semmiképpen nem érdemes csak 1 napra elmenni!
Főszezonban egyetlen rossz, hogy mindenre, amire fel szeretnénk ülni, legalább fél órát kell várni, de megéri!
A sok sok játék és szórakozás mellett az ember megéhezik. Nem mindegy azonban, melyik éttermet választjuk.

Mi jól kifogtuk az első éttermet, amiben csupa gyerekek számára ehetetlen óriás csülök és hasonlók voltak, méregdrágán. És persze a háromnegyede a tányéron maradt... a gyerekek fél óra múlva éhesek voltak...
Ajánlatom, hogy keresse meg, aki tudja az automatizált pizzériát. A Pizzériában amellett, hogy látványsütés történik robotok segítségével, találkoztunk magyar pultossal is, aki nagyon kedves volt! :)
A sorban állás is érdekesebb volt mindenki számára, mikor a nagy üveg ablakon azt csodáltuk, hogy a gép a pizzatésztára autonomikusan rányomja a pizzszószt, majd a sajtot dobja rá és megy a pizza a futószalagon tovább.
Miközben eszik az ember fia, mindenhol Lego-val játszhatnak a  gyerekek az étteremben.
Még a mosdó is lego kockákkal van kirakva.
Az élmény fantasztikus volt mind a gyerekeink, mind számunkra, felnőtteknek is.
a "csülkös" étterem

a pizzéria


Az út oda vissza Komáromból kb. 1700 Km volt.
A pénzt mi már előző évben elkezdtük 10-20,000 ft-osával felre tenni és én biztosan állíthatom, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna a félretett pénzünk.
Élményt nyújtottunk a gyerekeknek, és saját magunknak is.

Az ottani játékokról:
Már messziről látszik, hogy Legoland következik, óriási LEGO kockák jelzik, hogy hamarosan a bejárathoz érkezik az ember.


A bejárat után egy egész NINJAGO parkot találunk.Legoland közepe tájékán találkozhatunk a precíz, aprólékos fantasztikus építményekkel, amik élethűen mutatják be a különböző városokat.Tovább haladva a Star Wars egész világát csodálhatjuk meg Legoból összerakva.
Úton, útfélen vidámparkos kisvasút (a kicsi is nagyobb, mint itthon a nagy), óriási forgó "hánytató" (soha nem ülnék fel) és sok sok érdekes játék.


Ami feltűnt nekem egyébként, hogy egy sima céllövölde szerű játszó sem arról szól, mint itthon. Tehát valóban lehet nyerni a műanyag halakat kihorgászva. A kosárlabdát bedobva pedig óriás Angry Birds-hez jutottunk.
Szóval vannak ugyan fizetős játékok ahol nyerhetünk ajándékokat, de itt igazából nyerhetünk és nem gagyi, 1976-os béna játékot, műanyag szaggal.
 


 A gyereknek is lehetőségük volt kipróbálni az aranymosást. amit én is nagyon élveztem! :) A helységek úgy vannak kialakítva, hogy minden egyes Lego stílushoz más-más vidásmparkos játszó és építmény tartozik. Így van például LEGO ATLANTIS, Ninjago, Hero factory,  kalózok, és még sorolhatnám. Beszéjenek a képek: És természetesen érdemes egy kis költőpénzt is vinni, hogy egy kis útravalót is hazavihessünk... mert ekkora Lego boltot...

 Remélem, kedvet adtam és egy kis ötletet, ha más nem jövőre hova lehetne menni. :)
Mi élveztük, egy életre megmarad az élmény!


1 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Van egy huszonéves "kisfiam", aki tutira élvezné ezt a kalandot! :D Azért remélem nászútra nem ide megyünk :)))