2013. december 16., hétfő

Rakott krumpli torta Koltai Róbert születésnapjára

Úgy gondolom, életem eddigi legnagyobb megtiszteltetése ért, mikor felkértek arra, készítsek tortát Koltai Róbert 70. (?????? hogy lehet ő 70 éves???) születésnapjára.

Nem haladok ennyire előre...

Csörgött egy nap a telefonom. Polgár Georgina egyszer volt nálam tanulni airbrush-t, (jó magyarul)és ő hívott, hogy most gyakornok az RTL klubnál. Beszélgettek a tortákról, majd szóba jöttem és megmutatta az oldalamat (nem a testemen, hanem a weben).
Nagyon megtetszett mindenkinek, és azt mondták, hogy be fognak hívni engem!

Így is lett. Újfent csörgött a telefonom, majd az RTL klub minden reggel műsorából telefonáltak nekem, hogy be kéne mennem, és Koltai Róbertnek kéne tortát csinálnom a 70. születésnapjára. Egyeztetés után kiderült, hogy a rakott krumpli a művész úr kedvence, készítsek ebből tortát. Az ötlet nagyon jó volt, de féltem a kivitelezéstől.

Rólam tudni kell, hogy életemben kb. 4x szerepeltem tv-ben, és már tudtam magamról, hogy iszonyú lámpalázam van. Így már most kicsit bestresszeltem, hogy vajon izgulni fogok -e, amitől aztán izgulni kezdtem.
Így még idegesebb lettem, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy előre izgulok attól, hogy izgulni fogok -e... így már nem csak izgultam, már ideges is voltam. :D

Na jó, azért nem volt ilyen drámai a helyzet. A tortát meglepően gyorsan készítettem el, úgy, hogy észre sem vettem. Hihetetlen egyszerűségében volt a titok.
Előző nap sütöttem a család örömére igazi krumpliból igazi rakott krumplit, hogy aztán legyen miről lesnem, hogyan ég, pirul meg a krumpli.

Magam mellé tettem, és úgy fújtam a színét a marcipánnak, hogy hasonlítson az igazira.

Kakaós piskótát készíttettem, amit házi, főzött pudinggal és pici tejszínhabbal töltöttem meg. Erre finom, nem túl édes, de annál krémesebb krémre helyeztem az ál-kruplikat és egyebeket. Néhány céklát is bele kellett csempésznem, mert Koltai Róbert így szereti.
A végeredmény. Fotó: Tamas Schneider
A felvétel igazi profi stábbal zajlott, hihetetlen légkörben. Nagyon jól éreztem magam, nagyon jól esett, hogy mindenki dicsérte a munkámat.

Koltai Róbert iszonyú kedves ember, teljesen összezavarodott a tortámtól. :)
Egyébként sokakat megtévesztettem, ami azt jelenti, jól sikerült a torta!
Úgy hiszem, ez egy igazi elismerés!

Aki szeretné látni a felvételt, az kattintson az alábbi linkre:
http://www.rtlklub.hu/most/47993_808__minden_reggel_az_rtl_klub_napindito_magazinjaban_mindenFotó: Tamas Schneider

Fotó: Tamas Schneider
Nagyon nagy dolog ez számomra, és igazán büszkévé tesz, hogy ilyen nagy névnek készíthettem tortát! Boldog születésnapot! :)

4 megjegyzés:

Szabó László írta...

Régóta csodálom a tehetségedet! Igazán megérdemelted ezt a lehetőséget! Gratulálok!! :)

Pocilakóra várva írta...

Gratulálok!

marisz57 írta...

Gratulálok Krícky! Eleget tettél a nagy megtiszteltetésnek, nagyon élethű lett a torta! :)

Kricky írta...

Szabó László!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen neked és mindenkinek!

Marisz!
köszönöm, remélem, hogy így volt! Nagyon igyekeztem vele.