2013. augusztus 20., kedd

Torta cukorvirággal

Elnézést, elnézést, hogy ilyen ritkán írok, de a nyári szabadság alatt, a nyaralás és két kiskorú (meg egy felnőttkorú férfi) miatt nem nagyon marad időm a drága blogomat ápolgatni. :(

Rendhagyó módon most egy szépséges tortával érkeztem. :)
Édesanyám születésnapja mindig nagy fejtörést okoz, mióta a torták szerelmese lettem. Van -e olyan, ami méltó hozzá.
Idén nem volt annyi időm, de valahogyan nem is bántam. Valami olyan különleges került a tortájára, mit én magam nem tudok elkészíteni.

Komáromban van még egy tortakedvelő-készítő hölgy (igen, hölgy vagy M@rtika). Ő M@rti, aki az ízek, torták és más állatfajták blog tulajdonosa és aki idő közben olyan jó barátnőm és lelki segélyszolgálat, segítő és még sorolhatnám- mim lett,- most is kisegített engem.

Láttam a facebookon, hogy mostanában csodás virágokat készít cukorból. Így hát helyben volt, ráért, és a csodás kis kezecskéivel csodás virágot varázsolt anyukám tortájára.

Maga a torta krémje tejszínhabbal dúsított csoki ganache volt. K2 tortabevonót használtam a tetején. 
Az arany tortatálcát is bevontam enyhén zöld színű K2-vel, így helyeztem a tortát rá. A talapzat burkolója viszonylag vastag, így sokkal mutatósabb (ezt közelebbről a saját szülinapi tortámnál láttam, amit most hasznosítottam).Anyukám végtelenül boldog volt és különösen örült annak, hogy a cukorvirágot eltehette emlékbe. Boldog születésnapot édes anyukám!


4 megjegyzés:

M@rti írta...

Óóóó, ez szép! (Mármint amiket írtál rólam) :-) ... köszi! <3
...azért a torta se kutya! :-)

Rafael írta...

This is fantastic!

Kricky írta...

M@rtikám! olyan szép, mint amilyen csodaszép virágot készítettél! Puszi!!!

Rafael!
Thank you very much!

marisz57 írta...

Nagyon mutatós tortát hoztatok össze!