2012. május 13., vasárnap

2012 Trend- Kalocsai mintás torta

Igen, követem én is trendet, de most azt hiszem, hogy más okból. Ugyanis ez a torta egy 90 éves!!! mamikának készült születésnapjára.
Hogy ilyen csodás kort megéljen valaki, nem igazán mindennapos dolog, ezért is volt kicsit kedvem festeni a tortára egy különleges, mostanában egyre jobban újra hódító kalocsai mintát.

Készítettem már matyó mintásat is, de most itt volt az ideje a Kalocsai mintának is.

Anyukám amúgy nagy örömömre azt mondta, hogy van egy csomó mintája eldugva (nem tudom, minek dugdossa az ilyesmit... :))) Előszedjük szerintem együtt majd, és lehet, hogy rengeteg jó dologra fel fogom majd tudni használni.

A tortára festési módszerem a már sokszor használt volt: folyékony ételfesték, ecset... megpróbáltam az ecsetvonásokat hímzésnek imitálni. :)
A mostani festésem amúgy annyiban különbözött, hogy csodásan lehet használni a folyékony festéket, ha pici fehér por festékkel vegyítjük.



15 megjegyzés:

E73 bioarcapolas blog írta...

Gyönyörű lett !
Tényleg olyan mintha hímzés lenne rajta a kalocsai minta :)

Kricky írta...

nagyon köszönöm!

BarBI írta...

Nagyon szép! Szilas féle folyékony festék vagy Witlonos? Nekem a wiltonos nem nagyon akar megszáradni az Unidec-en...:(

Kricky írta...

köszönöm!
nem szilas. airbrush festék, a sőreginél vettem.

de wilton géllel is lehet, csak az a lényeg, hogy a felesleget le kell törölni, és majdnemhogy szárazon kell ráfesteni az unidecre. különben lepereg a festék a felületről.
a legjobb megoldás pedig a por+alkohol változat. :)

tejszínhab írta...

Nagyon szép! :)

Judyt írta...

Én pont hétvégén tervezek egy kalocsai tortát, de csak wiltonom van :S Azt olvastam, hogy alkoholos ecsettel lehet festeni a tortára vele. Szerinted? Illetve még azt nem tudom, hogy vajon piros festékből hogyt udok rózsaszint kreálni,nem nagyon akarok még újabb adag festékeket beszerezni :S Vagy van fehér is,t udsz esetleg róla?

BarBI írta...

:) Köszönöm! Majd kísérletezek vele:)

Pocilakóra várva írta...

De jó!

Erzsébet " Lizi írta...

Egyszerűen lenyűgöző vagy nem is tudom mit mondjak,írjak,de most komolyan oda vagyok a festett tortáidért.Csodálom a tehetségedet és rajongok a tortáidért.

Audrey írta...

Nagyon szép lett, tényleg olyan, mintha hímezve lenne. Lassan már csak én vagyok az egyetlen, aki még nem készíthetett ilyen tortát. Én is, én is akarok! :)

marisz57 írta...

Nagyon szép!

Kricky írta...

tejszínhab!
nagyon aranyos vagy, köszi!

Judit!
az alkoholos megoldás jó lehet, de vigyázz, nehogy túl sok legyen a nedvessége, mert akkor lepereg a festék a felületről.
pirosból fehér hozzáadásával készíthetsz rózsaszínt.

Pocilakóra várva!

köszi! :)
Lizi!

köszönöm szépen,egészen meghatódtam!
Nagyon jól esik, amiket írsz!

Audrey!

te is készíts, kívánom neked! nagyon fogod szeretni! :))
Marisz!

köszönöm!

Judyt írta...

Ma voltam boltban, de sajnos nem találtam fehér ételfestéket gél állagban, csak por alapú wiltont. Azzal lehet szerinted keverni a gél állagú pirost? :S Nem mertem megvenni... Egyáltalán létezik gélben fehér? Tudsz valami tippet, hogy hol kapható SOS holnap? :O (Ázsia Btben voltam, ott volt ez a por)

Kricky írta...

A por az tökéletes erre, gélből nincs fehér. :) ha úgy érzed, hogy nagyon száraz az elegy, segíthetsz rajta picike alkohollal.

Judyt írta...

Íme az eredmény: http://asztika.blogspot.com/2012/05/torta-kalocsaira-himezve.html köszönöm a segítséged!