2012. január 19., csütörtök

Új Kricky konyhája logo

Biztos észre vettétek már, hogy új logo-ja lett a kis blogomnak, amit már bele-bele csempésztem az újabb fotóimba vízjelként. :)

A drága bátyám igen kreatív és természetesen ezt is ő dizájnolta nekem. Milyen jó is egy ilyen tesó a háznál. :)))

Kell is a vízjel! Mint kiderült a napokban, hogy nem is elég ha rátesszük a képünkre halványan... a béna "tolvajok" még így is képesek feltenni a facebook oldalukra sajátjukként.

Történt ugyanis a napokban, hogy egyik kedves ismerősöm a facebookon figyelmeztetett engem arra, hogy mindenképpen nézzem meg az általa betett linket, mert ott bizony az én rajzom fotójával ékeskedik valaki... mintha ő készítette volna...

Ezt igazából nem akartam leírni, de mégis megtszem, hiszen ha már volt ilyen balfék, bocsánatot kért tőlem, majd újonnan újra kitette az egyik albumába az eredeti képet, amiről rajzoltam egy "ki emlékszik még a rajzra?" -utalva persze a tőlem ellopott rajzomra-felirattal... hát gondoltam, mégis leégetem...
A hölgyet Strobl Elvirának hívják, és itt az említett kép az albumában:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=284678688250175&set=a.254146291303415.81180.100001241377660&type=3&theater

Fogalmam sincs, mi értelme az ilyen dolgoknak... :SSS
Kiteszi a rajzomat (és még másokét is), és odaírja, hogy "50x70 cm" háááháháááhá (A4-esben rajzoltam) meg olyanokat, hogy "ez volt a leghosszabb rajzom"...
Majd természetesen sok ismerősömmel együtt megkértük levélben, hogy legyen szíves a rajzom eltávolítani szíveskedjen az oldaláról.
A rajzok el is tűntek, majd egy levélben megkért, hogy bocsássak meg neki, és legyek szíves, ne jelentsem fel.

Én azt gondolom, hogy elég korrekt voltam vele.
Majd rá egy nappal, kitette a fent linkelt képet azzal a felirattal... nem is értem... mintha még én loptam volna tőle... vagy nem tudom... :SSS

Csak remélni tudom, hogy egyszer a saját rajzai miatt dicsérik meg az ismerősei... tudjátok, annál nincs jobb érzés!!! :))

10 megjegyzés:

Millye írta...

Azért ez elég durva... és sajnos egyre sűrűbben fordul elő.. már tőlem is loptak tortafotót és kitették facebookra... pedig én közel sem készítek ilyen profi tortákat mint te. Más tollával ékeskedni nem szép dolog és akkor még finoman fogalmaztam...

Kricky írta...

Millye!
nagyon szomorú... hogy miért jó valakinek az, ha más által készített alkotásokért dicsérik meg???
sajnálom, hogy veled is megtörtént...

Unknown írta...

Hát, sajnos ez így működik. Én már rengeteg rajzomat láttam viszont, volt olyan is, hogy valaki még az aláírásomat is eltüntette a rajzról.

Eleinte nagyon bosszantott. Én dolgozok vele, én fáradoztam vele, erre jön egy bugris és egyszerre máris olyan rajzos lesz, mint én. Igen, nagyon ki voltam akadva, a nyálamat csorgatva kívántam a pokol legforróbb bugyrai közé.
Aztán rájöttem, hogy fölösleges. Ér el vele valamit, ha lop? Ha sajátjaként állítja be? Megrendeléskor észrevenni, hogy csalt, a dicséretek meg a lelke mélyén visszhangot vernek.
Hiába a vízjel is. Rontja a képet és ráadásként ugyanúgy lelopják. Vannak programok is, melyek valószínűleg képesek kiszedni azt a logót vagy ha ügyes photoshopos vagy, akkor magad is ki tudod szedni.

Én azt mondom, hogy bosszankodj egy kicsit rajta, aztán legyints rá. Az akkor is a te rajzod, ha ellopja és sajátként tünteti fel. Én már inkább már bóknak veszem a lopást, miután öt percig szidom a felmenőit az illetőnek :) De sajnos belenyugvás nélkül nem fog menni! Mert tolvajok mindig lesznek!

Azért örülök, hogy végül leszedte a képeket! (én is írtam pár kommentelőjének).

Pocilakóra várva írta...

Az üzenetbe beleírtam, hogy sokan emlékeznek, pláne, azok, akik ismerik a rajz eredeti készítőjét.
Egyszerűen nem unja???

Anazar írta...

Szomoru meg bosszanto is, hogy ilyen dolgok vannak, de az internet mar csak ilyen...

tejszínhab írta...

Istenem! Szánalmas az ilyesmi! Viszont tudod mi vígasztaljon? Mi, akik olvasunk téged/egymást bizony tévedhetetlenül felismerjük egymás stílusát. :)

egycsipet írta...

:/ Én már semmin nem csodálkozom azok után, hogy év végén a fb-on "ápdét" lett a bejglim és a többszöri felszólítás ellenére a mai napig fent van a "guru" fotói között.
A meglepő viszont az, hogy nincs szégyenérzetük az embereknek, a közösségi oldalakon simán beégnek a valódi ismerőseik előtt, akkor pedig mire jó az egész? :O

Száva írta...

Ilyenek szűrésére ajánlom a Google képkeresőjét: már kép alapján is tud keresni. Így könnyebben megtalálható, ha más oldalak használják a munkáidat!

Teljesen jól tetted, hogy megosztottad. Az ilyen emberek szegények, de borzasztó mód.

Marika írta...

Sajnálom a történteket! a logód viszont nagyon tetszik!!!

Kricky írta...

Thub!
köszi, már én sem idegeskedem ezen amúgy. (annyit)
köszönöm a kedves szavaidat!

Piocilakóra várva!
hát nem értem én sem... tényleg üzentél neki? :)
Anazar...
igen, az internet ilyen, ezzel számolni kell... :(

Tejszínhab! igen, így van ez! és ezért is jut el hamar az infó!:)))
egycsipet!
nem mondod komolyan!!! :OOOO elképesztő! és egyben bosszantó is!
Száva!

köszönöm... de sajnos nem ismerem ezt a szűrőt... :(
hogyan kell használni???

Marika!

nagyon örülök, hogy tetszik a logo-m! :))