Én most versenyeztem másodszor.
Két munkával készültem. Egy munkám a D2 cukrász artisztika, másik szintén ebben a kategóriában, de közös munka volt Némóval.
De nem akarok ennyire előre haladni. Át szeretnék adni minden élményt. :)
Nagyon sokat agyaltam rajta, milyen munkával kéne neveznem. Ernő szerű tortát elvetettem, hiszen nem voltam abban biztos, hogy a zsűri, aki nem éppen a mai korosztály, befogadó képes lenne hasonló tortára.
Így maradt a tavalyihoz hasonló kompozíció, egy étel kreáció, ami az érzékek játszmája. Aki ismeri a munkáimat, az tudja, hogy imádok megtéveszteni.
A halászlé elég magyar, így azt éreztem, halászlét készítek cukorból. De abban van igazi mozgás, ha magát az elkészítés menetét örökítjük meg.
Így készült el a cukormunkám.
És ugye, mint mindenhol, itt is voltak olyan próbálkozások, amiket végül elvetettem... mint például ez a kés (később utolsó pillanatban mégis összeállítottam):
A vágódeszka alapja egy tömör piskóta vajkrémmel bevonva:
A vágódeszka már cukormasszával bevonva és mellette a pirospaprika, ami színezett, őrölt kristálycukor:
A vágódeszka airbrush technikával megfújva:
Az egyik hal is piskótából készült:
Egy kis trükk a hal textúrájáért:
Az erős paprika készítése:
Később airbrush-al adtam neki az igazihoz hasonló színt.
A csapot arany színűre festettem:
Kellett egy alapzat is, amit úgy döntöttem, hogy fa hatásúra festek: (K2 tortaburkolóból készült, ételfestékkel színezve)
A tányérok és poharak száradnak. Tragantból (porcukor + zselatin) készültek, amik porcelán keménységűre száradnak nagyon rövid időn belül. Száradás után csiszoló papírral lehet őket megcsiszolni.
Éppen a kiömlő italt próbálgattam, hogy jól lesz -e így.
Konyharuha mintázatát szúnyoghálóval mintáztam.
Készült még négyzethálós kitépett papírlap, valamint post it.
A csapot a karamell víz imitációja tartja meg:
Mint írtam, voltak elvetett és később összetört próbálkozások:
Így nézett ki a víz karamellből csap nélkül:
A csapot megfújtam végül egy kicsit, és milyen jó volt, hogy a bátyám ezt javasolta! Mellette a karamellből készült kifröccsenő bor. Biztonság kedvéért kétszer elkészítve...
A toll és a papírok is mind cukorból:
Már a versenyen a munka összeállítva:
Az aranyérem és csodás ajándék kosár átvétele:
A közös munka Némóval:
Ami a zsűri szerint letisztult, tökéletes munka... csak a mi két munkánkhoz véve túl kevés... ezért lett ezüstérmes.
És egy igazán csodás munka... a mai napig alig hiszem el, hogy ez a váza nem igazi. Igen, cukorból készült, és minden részlete kézzel festett.
Tóth Annamária munkája Komáromból.
Annyit kell még elmesélnem, hogy életemben ennyire még soha nem izgultam, mint a verseny előtt. Annyira be voltam tojva, hogy éjjel nem aludtam semmit. Zakatolt a szívem, 3 x ébredtem fel éjjel...
de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült arany érmet szereznem még akkor is, ha a zsűri azt mondta, az én művészetemet még ne tudják hova tenni, nem tudják bekategorizálni. :)
Jó volt találkozni sok emberrel, akik elismerően beszéltek a munkámról, jó volt látni a kíváncsi tekinteteket, akik érdeklődve fotózták a halászlé előkészületeit. :)
Elmondhatatlanul boldog vagyok! köszönöm, hogy hisztek bennem, bíztok bennem és köszönöm a sok-sok kedves szót!
Kricky
3 megjegyzés:
Elképesztően jó! A magyar zsűri még szerintem nem annyira befogadó, bár az odaítélt aranyérem sejteti a haladást a korral :)Nálam abszolút nyerő :)
Fantasztikus vagy Kricky!
Gratulálok az aranyhoz és veled örülök neki!
Egészen egyszerűen eszméletlen, lenyűgöző, csodálatos és hihetetlen!
Komolyan, idáig érződött a halszag :)
Nem is baj, ha még nem tudják "hova tegyenek", ha még nincs "fakk", ahova kategorizáljanak. Maradj ilyen, egyedi és utánozhatatlan!
Megjegyzés küldése