Van egy kedves ismerősöm, akinek a tesója állandóan letolva hordja a nadrágját. Megkért, hogy csináljak nekik egy ilyen tortát, mert a testvéréhez ez a torta nagyon illene.
Az anyag textúráját egy tiszta textil anyaggal értem el, amit egyszerűen enyhén belenyomtam a burkoló anyagba. a nadrág direkt szakadt, elnyűtt hatást kellett, hogy keltsen. |
Bíztam benne, hogy nem csokisat kell készítenem, az egy picikét morbid lett volna... :D
Répatortát készítettem, barna cukorból és hozzáadott teljes kiőrlésű lisztből.
Répatorta recept 12 szeletes tortához:
Hozzávalók:
- 200 g barna cukor
- 200 ml étolaj
- 4 tojás
- 200 g finomliszt
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g durvára tört mandula vagy durvára tört dió
- 1 (12g) csomag sütőpor (elhagyható)
- 1 mokkás kanál fahéj
- 350 g vékonyra reszelt sárgarépa
- késhegynyi só
- 1/2 nagy narancs héja reszelve
Légkeveréses sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A 350 gramm sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A 200 g barna cukrot, a 200 ml étolajat elkeverjük habverővel, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat (4db).
Másik tálban összekeverjük a 200g finom lisztet, a 80 g teljes kiőrlésű lisztet, a 100g durvára darált mandulát vagy diót, csipetnyi sót, sütőport és a mokkáskanálnyi fahéjat.
A száraz hozzávalókat a cukros masszához adagoljuk és jól összekeverjük gépi habverővel.
Csak a legvégén forgatjuk bele óvatosan a reszelt sárgarépát és a reszelt narancshéjat.
Nem kell meglepődni, elég sűrű és nehéz a tészta, de senki nem fogja megbánni, mert őrületesen finom!
Tetszőleges tortaformába öntjük a tésztát, majd tűpróbáig sütjük.
3 megjegyzés:
Hát Kricky!!!!!
Én nem találok szavakat!!
Kedves Kricky!
Sokat olvastam az oldaladon a tortákról.
Nagyon szép munkaid vannak, s ez a legújabb is nagyon tetszik.
Én is most fogok készíteni tortát, ezúttal fondantból.
Unidecet veszek, 1 kg-os. Soft vagy Kemeny masszasz valasszak?
Viragokat venni fogok hozzá cukrból, valamint esetleg gyöngyöket. Ezeket mivel ragaszthatom oda? Nem fognak leesni, ha 1 napig allni hagyom? Ha cukor syrupot használok, megfelel?
Hallottam meg a dr. oetker "fondantjáról" is. Ismered esetleg?
Volt egy par viragod korabban, nagyon szepen csillogtak. En neztem spray-t, de egy flakon kihasznalhatatlan gyakorlatilag, es kb. 4-5 ezer korul van. Hogyan maskepp oldhato meg a haznalata, ja es ehetoek?
Koszonom szepen!! :)
Nagyon eredeti ötlet, és szuper kivitelezés!
És hát répatorta - nagyon finom lehetett!
Megjegyzés küldése