A II. Haller Gasztro Kupán megrendezésre kerül az első Airbrush Torta Verseny Mosonmagyaróváron!
Időpontja:
2013. 03. 09.
Cím:
9200 Mosonmagyaróvár Mosonvár út 15.
Haller János Általános és Szakközépiskola
A tortákat a helyszínre kell majd vinni készen, a Gasztro Kupa napján, reggel 6-tól, 8:30-ig. A zsűrizés után a vendégek is megtekinthetik majd a kiállítást!
Zsűrizés: 9:00-tól-9:30-ig
Eredményhirdetése 15:30.
Jelentkezés:
haller.gasztrokupa@gmail.com
Engem (Krickyt) kértek fel a zsűrizésre, ezért úgy gondoltuk, hogy írok egy-két gondolatot a versennyel kapcsolatban, hogy mikre kell majd figyelni a jelentkezőknek!
A verseny témája:
FORMATORTA
Sokszor volt már kérdés és vita, hogy mit tesz ki a formatorta jelző. Én azt tekintem formatortának, ami nem kerek alakú, hagyományos torta. Az airbrush technikánál és ennél a versenynél nem muszáj marcipánnal, vagy tortaburkolóval bevont tortát készíteni. A lényeg, hogy a tortán az airbrush technika megjelenjen.
Az elkészített művek ehetőek kell, hogy legyenek, merevítésként viszont használható nem ehető kellék is (pl. fa vagy műanyag pálca, virágdrót).
Egy ilyen versenynél fontos a torta kivitelezése, élethűsége, kidolgozottsága. Ezen kívül nagyon fontos a torta tálalása, fektessünk kellő hangsúly erre is.
Az airbrush torta verseny zsűrizésénél a következőket fogom figyelembe venni:
- a fújás egyenletessége
- színek harmóniája
- esetleges hibák: torta túlfújása, pöttyöződés
- ötletesség
- összhang
Mindenkinek sok szerencsét kívánok!
Tehát mindenki kösse fel a kötényét, vegye kezébe az airbrusht, gyakoroljon és irány a verseny! :)
A haller Gasztro Kupáról bővebben:
https://www.facebook.com/pages/Haller-Gastro-Kupa/109660865819049
1 megjegyzés:
Micsoda szuper ötlet :) Biztos sokan fognak nevezni. :) Én még gyerekcipőben járok az aitórbrus technikával kapcsolatban, van bőven tanulnivalóm úgyhogy én csak nézelődő leszek :)
Megjegyzés küldése