De végre újra tortázom!!!
Egy traktor tortát készítettem, egyszerűbb változatban.
Répatorta volt a belseje, pici baracklekvárral ízesítve.
A répatorta receptje:
Hozzávalók egy 40cm x 30cm-es formához:
- 400 gramm barna cukor
- 4 dl étolaj
- 8 tojás
- 400 gramm finomliszt
- 200 gramm graham liszt
- 100 gramm darált mandula
- 1 cs. sütőpor
- 1 késhegynyi só
- 2 mokkáskanál fahéj
- 800 gramm reszelt sárgarépa
- 1 narancs reszelt héja
Mikor egynemű, a reszelt sárgarépát, narancshéjat jól elkeverjük benne, és 160 °C-os sütőben készre sütjük kb. 45 perc alatt.
Szenzációs finom lett! :)
Mivel ez így nagyon snassz lett volna, ezért kettévágtam óvatosan, mert nagyon nagy lett, és megkentem finom baracklekvárral bőségesen. Pihentettem a hűtőben kicsit, majd a hűtőből kivéve formára faragtam egy éles késsel. Nagyon jól faragható, könnyen kezelhető, jó anyagú piskóta a répatorta.
Kívülről is megkentem lekvárral.
Bevontam K2 marcipánhelyettesítő masszával, majd kis papírcsíkokkal eltakartam egy-egy részt, hogy mikor lefújom zöldre, azok fehérek maradhassanak.
A kontúrokat és a kereket csokoládé ganache-al rajzoltam meg, illetve formáltam.
Ilyen lett a végeredmény, amit szerintem más is nagyon könnyen el tud készíteni:
Micsoda biztos kéz, a vonalak olyan egyenesek, mint ahogy lennie kell. Cuki! :)
VálaszTörlés