Oldalak

2011. március 29., kedd

Szem

Régóta foglalkoztat, hogy marcipánra kézzel fessek. Készítettem már "festmény" tortákat, és szeretnék gyakorolni, hogy egyedi tortákat tudjak készíteni.
Néhány festmény tortám, amit kézzel, vékony ecsettel festettem ételfestékkel a tortákra:



most gyakorlásképpen egy szemet próbáltam, Thubakabra videója alapján megfesteni. Igaz, hogy ő rajzol (de még hogy!!!)és a tortákhoz nincs köze, de nagyon sokat lehet tanulni abból, hogy a színekkel, fényekkel mennyire élethű dolgokat tudunk elérni.

Szóval ezt pingáltam... szempillával jobb lenne, de ahhoz meg idő kéne... nekem meg most nincs kedvem. gyakorolni még nem ártana...

2011. március 28., hétfő

Sorsolás

Megtörtént a sorsolás!

Játékot indítottam a facebook-os oldalamon, amire hihetetlen sok "like" érkezett! :))
A saját, privát facebook oldalamon: 43 "like", míg a Kricky konyhája facebook oldalamon: 70!! "like" gyűlt össze.

Nagyon örültem neki! Köszönöm mindenkinek a "like"-ot!
Ez azt mutatja, hogy érdemes még ilyen játékot indítani, mivel nagyon sokatokban dúl a verseny szellem.

Akit kihúzott drága kisfiam -(mert ő volt a szerencsés, aki pártatlanul húzhatott), talán azt gondolja magáról, hogy "áh, én úgyse nyerhetek". :) Mert én is mindig így indulok neki minden játéknak. Mint például az online cukrász versenynek is, amire készítem a tortámat.
A torta fotózás és a fotó beküldése után, a szerencsés NYERTESnek elviszem a versenytortámat ajándékba!

Mikor kitaláltam ezt a játékot, már akkor eldöntöttem, hogy legyen az ország bármely területén is az, akit kihúzunk, mindenképpen elmegyek hozzá, és személyesen adom át az ajándékot! :)
(az átadásról külön bejegyzést fogok közzétenni a blogomban, -természetesen az online verseny lezajlása után, hiszen a versenyszabályzat szerint addig a tortámat nem publikálhatom sehol).

Nem szaporítom a szót, íme a sorsolás menete:

Mindenki nevét felírtam egy kis papírra, majd egy tálba tettem.

Már Kiskuktánál is hasonlóképpen zajlott egy szavazás, ugyanis ő is a kislányával húzatta ki a nyerőt. :) Én nem ezért ugyan, de számomra egyértelmű volt, hogy Balu kapitány megfelelő a feladatra (sajnos Dávidúr már ekkor oviban volt, és nem is akartam, hogy vitatkozzanak, ki húzzon.)

Baluka kihúzta a nyertest:

És ő nem más, mint:

KRISZTINA VARGÁNÉ KOVÁCS (ahogyan a facebook-on is szerepel a neve)


Eredetileg készítettem a sorsolásról videót is... de nem tudom feltenni a you tube-ra. nem is én lennék, ha nem lennék ilyen nyomi. :))
de remélhetőleg ezt is pótolom, ha megoldom a számítástechnikai akadályokat. :)


Gratulálok neki! A részletekért írok neki üzenetet a facebook-on!!!

2011. március 26., szombat

Játék egy tortámért

Kinek van kedve egy csoki ganache tortához?

És mit szólnátok, ha meg lehetne nyerni a tortámat, amit elkészítek az online cukrász versenyre???

Megsúgom, igazi kihívás, amit készítek...

A vasárnap éjfélig (március 27) "like"-olók között kisorsolom!

Kattints ide: Facebook Kricky konyhája. keresd ezt a bejegyzésem, és "like"-olj!

Clatronic robotgép

Fotó: INNEN

Sokan érdeklődtetek aziránt, hogy milyen robotgépem van otthon és mi a véleményem róla.

Egy kis műszaki leírás:

CLATRONIC KM 3067

  • 5l-es rozsdamentes keverőtál, speciális kifröccsenésgátló fedéllel
  • fém keverőkorong, keverőszár, és habverőszár
  • 6+1 fokozat
  • 1000 Watt teljesítmény
  • 50 fokban kihajtható keverőszár
  • húsdaráló fej és darálócső, fém adagoló tálca cserélhető késsel
  • hurkatöltő adapter
A gép ára 2009 végén, a Metroban 39,900 Ft volt.

Tapasztalataim:

A habverőjével rendkívül gyorsan és hatékonyan lehet habot verni (tojásfehérje, tejszínhab). A háromszög alakú keverőszárral a krémek csodásan eldolgozhatóak.
A húsdaráló részt eddig csak egyszer használtam, így tapasztalatom e téren nem sok.

Dagasztani próbáltam már vele, de én ehhez vagy nagyon béna vagyok, vagy valóban ez a gép nem alkalmas rá. inkább az előző... :))

Nekem a gép, ahányszor dagasztani próbáltam vele, nyögött, szinte le akart égni. Biztos én csinálok valamit rosszul, de mikor már látom, hogy a dagasztófej felcsavarja magára a kelt tésztát és csak melegszik, miközben "dagasztani" próbál, már erősen aggódni szoktam, és folytatom a folyamatot kézzel...
Jó lenne egy tanács, hogyan kell dagasztani az ilyen gépekkel.

Természetesen nem nagyüzemre készítették ezt a háztartási robotgépet sem. Én mindenesetre próbára teszem rendesen, hiszen kb. 200 tortát készítettem vele, kicsit több, mint 1év alatt.

Negatívumok:
NAGYON hangos. Így este, mikor a srácaink alszanak, már nem tudok vele dolgozni, pedig általában alváskor szoktam alkotni.
Ha kevés a "cucc" az üstben, akkor a habverő feje nem ér le az üst aljára, így csak a semmit keveri. Ilyenkor megdöntöm az üstöt (szerencsére az nem fix), és így verem habbá pl. a tojásfehérjét.

Remélem, ezzel a kis leírással tudtam segíteni a döntésben, ha valaki ilyen robotgépet szeretne venni. Vagy ha csak most készülne éppen rá...

Nagyon szeretem amúgy, rengeteget segít a munkámban.



2011. március 25., péntek

Online cukrász verseny 3.

Ismét belevágtak, és újra eljött az idő a megmérettetésre! :))

Már alig vártam! vagyis nagyon! Ez a 3. alkalom, hogy Lenke és Némó online tortadíszítő versenyt indít az interneten.

Az első alkalommal még nem voltak olyan nagy ajándékok, és akkor még csupán a közönség szavazta meg a nyertest.
Akkor én ezzel a tortámmal neveztem:
Majd jött a következő verseny is, ami már sokkal komolyabb lett. Neves cukrászok voltak a zsűri tagjai, mint most is. Közülük néhányan zsűriznek pl. olyan nagy versenyeken is, mint a Tatai Farsang kupa. Ezért is nagy elismerés, ha ezek az emberek kiválasztják a munkáinkat és helyezéssel jutalmazzák.
Ekkor én a karammellre is megpróbáltam nevezni, ott 3. helyezést értem el a munkámmal:

A tortám pedig oklevelet kapott:
Utólag rájöttem, hogy sokkal kidolgozottabb tortát kellett volna beküldenem. Azóta sikerült készítenem is jó párat, ami ott is megállta volna a helyét.

A mostani versenyre is szeretnék nevezni. Mert a részvétel fontos! Nem az a rengeteg nagyon drága ajándék, amit meg lehet nyerni... áh, nem. :)))
Engem meg főleg az motivál, hogy lássák a "nagyok", értékeljék. Így végre nekünk, amatőröknek is lehetőségünk nyílik arra, hogy megutassuk a tudásunkat.
Bíztatok mindenkit arra, hogy ne féljen belevágni! Mert nincs is annál jobb dolog, mint meglátni a sajátunkat -pirulva kicsit- a többi nevezett munka között. :)))
A részletekről olvashatsz ITT.

2011. március 20., vasárnap

Sült kacsa



A legnagyobb fejtörést számomra az okozta, hogy sült kacsát szerettem volna készíteni, de nem tudtam, mi különbözteti meg a méreten kívül a kacsát a csirkétől... Tudom, hogy ez elég szomorú háziasszony (vagy mi) létemre, de valóban nem tudom... :D

No mindegy. Remélem, hogy a végeredmény hasonlít azért egy sült kacsára. Mert hogy ez ismét torta. De szerintem ez azért látszik is. Csokikrémmel töltve...

Egy kis különbség a karácsonyi pulyka tortámhoz képest, hogy ezt most nem salátával készítettem, hanem sárgarépával, zöldborsóval, krumplival, majd meghintettem egy kis "rozmaringgal". És jóval nagyobb is lett. A súlya valóban, mint egy igazi kacsa... vagy inkább ezt hívnám pulykának, és a régit csak kis csirkének. :)

2011. március 17., csütörtök

Cukrász tanfolyam /3. alkalom

Vegyes érzelmeim vannak a tanfolyammal kapcsolatban. Sajnos, rögtön a beiratkozásom után, nagyon sok rosszat hallottam az iskoláról. :( Elmaradnak az órák, nem a megbeszéltek szerint működik az óra... stb.

Az első eligazításon kikötötték nekünk, hogy milyen fontos, hogy időben fizessük a tanfolyam részleteit, mert könnyen a behajtó cég levelét kaphatjuk kézhez. Ezt meg is értem, én figyelek is a határidő betartására.
Viszont 3 alkalomból háromszor nem az előre megbeszéltek szerint zajlott az oktatásunk.

1. alkalommal, mikor elmentünk, meg volt adva, hogy 9-17 óráig tartanak órát. Ez annyiban módosult, hogy a tanár csodálkozva közölte, hogy ő csak 13 óráig tart órát. Így egykor hazamentünk.
2. alkalommal még jó, hogy megnéztük a cukrásztanfolyam közös e-mail-jét, mert az előző órán behirdetett 12-e helyett módosult az óránk 19-ére.
Ez nem is lett volna baj, ha mondjuk a vezetők lejelentik a helyen, ahol tartják az órákat. De ugye ezt nem tették, ezért nem volt lefoglalva a termünk elég időre.
Így megint csak -az előre megbeszélt 9-17 óráig-ból -1,5 órával kevesebb lett.

Csodálkozott a tanárnőnk, mikor én (mint nagyhangú szószóló) rákérdeztem, hogy akkor most mi lesz az elmaradt 1,5 órával.

3. alkalommal az óránk március 5-ére volt kiírva. Előző nap reggel megnéztem a közös e-mail-ünket, és láttam, hogy ok, nincs e-mail, holnap megyek... csakhogy még aznap este kaptam egy üzenetet a facebookon a tanfolyamtársamtól, hogy : "láttad, hogy holnap nem lesz óra?" én ezen nagyon meglepődtem, hiszen reggel még semmi nyoma nem volt ennek. És ha ezt az üzenetet nem kapom, akkor simán megyek 40 km-t Győrbe... a semmiért.
A tanfolyamot elnapolták, és múlt hét szombaton megtartották.

Én már csak nevettem, mikor a tanár bejelentette, hogy "ma sem 5-ig vagyunk, hanem csak 3-ig..." :))) persze az elmaradt órákat majd egy plusz napban bepótoljuk, de azért én már nagyon pipa lettem.

Mert az odáig oké, hogy elvárásai vannak a tanulókkal és a fizetéssel kapcsolatban egy iskolának, de elvárnám, hogy pl. ne borítsák fel a hosszú hétvégémet egy ilyen "elmaradt tanfolyamórával".

Szóval kicsit bosszús vagyok, de szerintem ez érthető. Nem akarom ennek az iskolának a rossz hírét kelteni, de nem ajánlom senkinek, aki megkérdez.

Ennek ellenére a tanárunk szerintem nagyon jó, és pörgősen, érthetően tartja az órákat.

A könyvünket az iskolától kaptuk, amit egy tanárjuk írt. De átolvasva ez nem is könyv, hanem inkább egy vázlat, tele helyesírási hibákkal, és elírásokkal. :S

Ezeket a hibákat a tanárunk kijavítja és kiegészíti a könyvben leírt fél mondatokat.

Amúgy nagyon sok jó dolgot tanultunk, amiket már alig várok, hogy kipróbálhassam, ha esz egy kis időm rá.
Tanultuk már pl. a cukorkészítményekről. A dobos cukor készítéséről, a cukorszörp készítéséről, a fondán készítéséről, grillázsról...

A múlt héten pedig már egy számomra nagyon érdekes téma kezdődött el, mégpedig a TÖLTELÉKEK és a TÉSZTAKÉSZÍTÉS.

Tanultunk az:
  • élesztős tésztákról (gyúrt, kevert, hajtogatott és omlós élesztős tészták)
  • omlós tésztákról (gyúrt -és kevert omlós tészták)
  • vajas tésztákról (vajas, leveles tészta)
Következő alkalommal pedig a felvert tésztákat vesszük, ami igazán érdekel!

Nem tudom, ezekből mennyit fogok tudni kipróbálni a gyakorlaton, ugyanis ott kicsit másként készítünk sok mindent, mint hogy azt papíron leírják.

Mindenesetre nagyon lelkes vagyok még mindig.
Annak ellenére, hogy ma egy számomra nagyon hosszú gyakorlati napon vagyok túl. Véget nem érő waxolással és csokoládéval (najó, bevonóval) történő bevonással telt 8 órában tanulhattam...

de én úgy gondolom, hogy mindezek szükségesek ahhoz, hogy alázattal megtapasztaljam mindazt, amit a többiek már tudnak.
Szükségem van erre a tanfolyamra, gyakorlatra ahhoz, hogy abban a szakmában dolgozhassak majd, ami a szívem vágya!!! :)))

2011. március 16., szerda

Eper torták Zila formában


Kaptam kölcsön egy Zila tortaformát kipróbálásra. Mondanom sem kell, milyen hatással volt rám! :)
Tudom, hogy másoknak kicsit talán furán hat, de én éjjel azzal álmodtam, hogy kipróbálom. :) Kattogott az agyam, hogy épp milyen töltelékkel lehetne megtölteni, és hogyan is fog kinézni, stb...
De mentségemre legyen mondva (nem vagyok őrült... csak kicsit pszichopata), hogy valóban évek óta arra vágyom, hogy kipróbálhassak egy ilyet.

Most itt volt az alkalom, így egyszerre tortagyárrá alakult a kis lakótelepi konyhám.

Legközelebb a szomszédnak is átviszek. Úgyis nemrég azzal viccelődtünk, ha a szomszédunk el akarja adni a lakását, felértékelhető lesz azzal, hogy mellettünk lakik, hiszen rendszeresen viszek át nekik sütit, tortát. :)

Epres tortában gondolkodtam, mikor kitaláltam, mit készítsek. Mindezt 3 változatban is elkészítettem.

1. változat:

hozzávalók:
  • 250 -300 g fagyasztott vagy friss vegyes gyümölcs a töltelékbe)
  • 3-4 szem friss eper a díszítéshez
  • 3 ek. kukorica keményítő
  • 0,5 l tej
  • pár csepp vanília kivonat
  • 3-4 ek. cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs. Dr. Oetker zselatin por- hozzá 4 ek. víz
  • 1 vékony piskótalap
A cukrot a kukorica keményítővel és pici tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Vanília kivonattal ízesítjük. Én mikróban 2x 2 percig főzöm. Kivéve a mikróból kézi habverővel jól átkeverjük, és már készen is van a vanília puding: aroma, tartósítószer és színezék nélkül.

Természetesen használhatunk sima zacskós pudingport is.

Párhuzamosan a puding főzésével szoktam a fagyasztott gyümölcsöket épphogy felforralni kicsi cukorral, majd összeturmixolni.
Szűrőn keresztül elválasztjuk a magoktól. Tegyünk félre belőle kb. 150 ml-t, amit majd a kis résekbe fogunk önteni. A többit pedig forgassuk bele a még meleg pudingba.

Tipp:
Hűlés közben kevergessük át jó néhányszor a pudingunkat, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.


Miközben a gyümölcsös puding hűl, beáztathatjuk a zselatint vízbe, ami jól megszívja magát.

A tejszínhabunkat habbá verjük, és félretesszük.

A zselatint mikróba téve kicsi víz (kb. 2 ek.) hozzáadásával felmelegítjük. De vigyázzunk, nehogy felforraljuk! így aki nem ismeri annyira a mikróját, annak azt ajánlom, vízgőz felett olvassza fel a zselatint.

Kézmelegre hűtve mehet bele a langyos gyümölcsös pudingba.

A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémhez.

Az így kapott krém kerül a Zila formába, miután a formánkat befújtuk formaelválasztó spray-vel. Én sajnos ilyet nem kaptam, így kis olajjal kikentem és így is jó volt.

(Az összes krém nem kerül a formába, hanem habzsákba töltve félretesszük.)


Majd a betöltött krém tetejére (ami ugye az alja lesz majd, ha kiborítjuk) kerül egy vékony piskótalap.

Egy nagyon egyszerű, dobos torta piskótáját használtam most, ami rendkívül hamar megsül és épp olyan gyorsan ki is hűl.

Dobos Piskótalap (1 vékony laphoz):
hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 40 g cukor
  • 60 g liszt
  • picike só
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a pici sóval és cukorral kemény habbá verjük. Eztután belekeverjük a tojás sárgákat, majd a lisztet beleszitáljuk, óvatosan elkeverjük.
Egy sütőpapírra kör alakot rajzolunk, megfordítjuk, és egyenletesen eloszlatva rákenjük a tésztát (én palacsinta késsel szoktam). 180°C-on légkeverés nélkül kb. 8-10 perc alatt kész.

Nem szabad nagyon megbarnulnia, mert akkor kiszárad, megkeményedik.

Az elkészült tortánkat hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára. Ezalatt tökéletesen megdermed a krém. Kiborítva szépen látszanak a kis rések, amikbe a folyadék kerül majd.

Sajnos, mint látszik, elég levegősen kentem bele a formába a krémet, így nem túl egyenletes. De majd még gyakorlom. :)a résekbe beleöntjük a félretett gyümölcspépet, és tetejére habzsákból a megmaradt krémmel díszhabot nyomunk. Eperdarabokkal díszíthetjük. A tetején levő krém dermedéséig tegyünk picit hűtőbe.



Mint írtam, elkészítettem a torta még két fajtáját is. A krémek: vaníliapuding, és turmixolt eperből készített krém-töltelékek voltak.
A másiknál pedig sima tejszínhabba forgatott vaníliapuding, amit szintén turmixolt eperpéppel töltöttem meg.Mondanom sem kell, hogy már most azon agyalok, milyen legyen a következő torta, amit elkészítek ebben a formában. :))

2011. március 12., szombat

Olnine cukrász verseny megnyitó a Zilában

Fantasztikus napon vagyok túl!
Múlt héten hivatalos voltam Némó és Lenke által szervezett online cukrász verseny megnyitójára, melyet a Zila kávéházban tartottak.

Találkoztunk Zila úrral is, aki első ránézésre valóban csak egy hétköznapi embernek néz ki. Mondjuk nem tudom, hogy hogy kéne kinéznie egy ilyen neves cukrászda és kávéház tulajdonosának, de mindegy... :)))

A helyszínen Farkas Vilmos 3 formatortáját mutatták be, meg lehetett nézni közelről, és Vili szakmai tanácsokkal látott el bennünket.szakmai megbeszélés és tanácsadás Farkas Vilmossal:


A megnyitó egy kötetlen beszélgetés volt a szervezőkkel, támogatókkal, szponzorokkal, akikkel heves vita alakult ki, hogyan kéne jobban és jobban megszervezni a versenyt.

Természetesen dűlőre nem jutottunk, pedig mindenkinek volt remek ötlete, ami szerintem még a jövő zenéje...
Mindenesetre kiegészült a verseny fődíja egy iskola által felajánlott OKJ-s cukrásztanfolyammal, amit vicces lenne megnyerni, mivel pont most kezdtem el egyet... :))) de a karamell tanfolyammal is elégedett lennék. :)

(további nyereményekről olvashatsz: ITT)

A megnyerni-től azért nagyon messze vagyok, főleg, hogy még azt sem tudom, mit készítsek a versenyre. :)

A beszélgetés után Farkas Vili körbevezetett bennünket a cukrászüzemben, ahol tátott szájjal néztük a hatalmas üstöket, szuper gépeket.
láthattunk még hihetetlenül sok tortakarikát, Vili egyszemélyes kis zugát, ahol a formatortákat készíti... Egy hihetetlen élmény volt! Soha nem jártam még ilyen helyen.

Később fenséges ebéddel kedveskedett nekünk a Zila kávéház és Krisztina Cukrászda.

A leves egy spenótkrém leves volt, sajtkrémmel töltött kis fánkocskákkal.
Majd a főétel következett, ami vadas volt, zsemlegombóccal...

végül a desszertek természetesen Zila tortaformákban elkészítve...

Nagyon jól éreztem magam és borzasztóan inspirál, hogy valami szuper ajándékot megnyerhessek a versenyen, már évek óta álmom egy Zila tortaforma!Természetesen otthonra is muszáj volt vennem néhány süteményt. Kipróbáltam a megbeszélésen Zila úr által ajánlott Dobos tortát, ami az eredeti recept szerint készül. Igazán össze nem hasonlítható más Dobos tortával. Érződik az igazi csokoládé benne, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Vettem továbbá még egy tejberizses tortaszeletet is, eperrel töltve és a kihagyhatatlan mákos guba tortaszeletet.

Én mindenképpen nevezek a versenyre!!! Nekem KELL egy ilyen tortaforma... vagy kettő... :)))

2011. március 9., szerda

Online figura verseny


Nemsokára ismét elindul az online cukrász verseny!

Konkrétan a verseny 2011. Márius 11-én, 11 órakor egy ünnepélyes megnyitóval indul a Zila kávéházban, amire várnak még jelentkezőket. Ha valaki jönne még, írjon egy levelet nekem és én továbbítom az illetékeseknek!!!

Lesz ott egy termékbemutató és kóstolás, és kötetlen beszélgetés a megjelent cukrászokkal, bloggerekkel, vendégekkel. Mindez ingyenes, csak jelentkezni kell hozzá!

Addig is, míg a verseny hivatalosan is elkezdődik, figura versenyt hirdettek a webcukin, amire 2011. március 14-ig lehet jelentkezni.

Persze, hogy nem hagyhattam ki!!! :)

Jelentkeztem ezekkel a kézzel "gyártott" marcipán Manga figurákkal (a 200 Ft-os csak a méret és a versenyszabályzat miatt van a képen):

Március 15-től lehet szavazni! Én is fogok... az én kedvencem a Süsü.... :)))

2011. március 8., kedd

Nőnap

Nőnap az oviban:

A kislányokat, az óvó néniket és dadust nőnapra ezekkel a kis ajándékokkal leptük meg drága kisfiunkkal.
Anyuka a kicsi fiáért mindent... :)

BOLDOG NŐNAPOT MINDEN NŐNEK!

2011. március 3., csütörtök

Michael Jackson




A krém itt is hasonló volt, mint a Ford Transitnál.

Egyéb hozzáfűzni valóm csak az, hogy most kivételesen ez a torta nekem is tetszett, én is elfogadtam volna, mert nagy Jacko fun vagyok. :)

Ford Transit torta



Azzal kezdeném, hogy autót neeem szeretnék sűrűn készíteni. ez volt életem második autó tortája. Az első, egy Mitsubishi Pajero torta volt, amit szintén nehezemre esett elkészíteni. Aki valaha belefogott már hasonlóba, az tudja, hogy mennyire macerás.

A töltelék is újdonság volt számomra, ismét egy dolog, amit kipróbáltam a cukrászdában tanultakból, igaz, kicsikét módosítva.

Vegyes gyümölcsös-tejszínhabos krém:
Hozzávalók:
  • 350-400 g mirelit vegyes gyümölcs (esetünkben málna, áfonya, eper, ribizli)
  • kb. 100 g cukor
  • 250 ml tejszín
  • 1 cs. zselatin (dr. Oetker)
A mirelit gyümölcsöket feltesszük egy edényben főni a cukorral.
Mikor már forr, levesszük a tűzhelyről, majd botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Egy szűrőn keresztül elválasztjuk az apró magoktól, majd langyosra hűtjük.
Mikor már majdnem kihűlt a gyümölcspüré, a zselatint beáztatjuk, és felmelegítjük, hogy használatra kész legyen.

A tejszínt habbá verjük, összekeverjük a gyümölcspürével, és végül hozzácsorgatjuk a zselatint.

Javaslom, hogy először egy kisebb adag tejszínhabot keverjünk jól el a gyümölcspürével, majd ezután forgassuk az egészet a többi habhoz.

Ezzel a krémmel töltöttem meg a piskótámat, majd 1 éjszakán át hagytam pihenni. Másnap faragtam, vajkrémmel lekentem, és borítottam K2/unidec-el.

Sajnos csak ilyen fotókra futotta...