Hello Kitty tortát készítettem egy 4 éves kislánynak.
Szerettem volna, ha azért enni is tudnak belőle, így a választásom erre a formációra esett. Lenke fórumán Szega készít hasonló módszerrel tortákat.
Az alsó rész madártej ízű krém, tejszínhabbal felturbózva. A tetején a Kitty puncsgolyó masszából van formázva, és úgy bevonva. Ezt helyeztem óvatosan a torta tetejére, majd megfújtam air brush-al.
A krémről:
A madártejet megfőztem, és besűrítettem krémmé, ehhez forgattam hozzá óvatosan a felvert tejszínhabot.
Nagyon-nagyon finom lett! Máskor is fogom ezt használni.
Madártej krém:
hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 tojás sárgája
- 6 ek. cukor
- 5 -6 ek. kukorica keményítő (vagy 1,5 csomag vaníliás pudingpor)
- vanília kivonat (ha nem pudingport használunk)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 200 ml tejszín
Mikor a tej jó meleg, levesszük egészen kis hőfokra, majd hozzáöntjük az egészet. Kézi habverővel kevergetve összesűrítjük. Vigyázzunk, hogy nehogy túl hirtelen főzzük, mert akkor a tojás rántottává alakul a krémben. Az meg valljuk be, nem igazán illene a tortába. :)
Miután besűrűsödött, kihűtjük vízfürdőben. A krémet jól átkeverjük, hogy tökéletesen csomómentes legyen, majd a kemény habbá vert habtejszínt óvatosan hozzákeverjük. Ha nagyon lágynak találjuk a krémünket, habfixálóval adhatunk neki tartást.
Nagyon finiiii!!! :)
Nagyon szépséges cicalány lett, biztosan fog a kislány örülni neki.
VálaszTörlésA madártej krémet már én is használtam, valóban isteni finom.
Fondant alá nem mertem még tenni, de látom elbírja a súlyt.
Nahát, mire megírom a kommentet, egy másik fejléc fogad.
VálaszTörlésCééép lett:)
Nagyon aranyos lett.
VálaszTörlésPiciJuci!
VálaszTörlésköszönöm szépen! Igen, nagyon örült neki, a szüli is nagyon megdicsérték.
Ha esetleg félnél, hogy összerogy, használj hozzá zselatin fixet.
örülök, hogy tetszik az új fejléc... még vacilálok egy másik és ez között... bátyám nagyon ügyes, ő készítette.
Maryenn!
köszönöm szépen!