Péntekre rekordsebességgel kellett elkészítenem egy epertortát születésnapra. Mindezt egy 1,5 éves gyerekkel az oldalamon.
Nagy feladat volt, de sikerült!
Reggel elvittem a nagyobbat az oviba a kicsivel együtt, majd a kicsivel usgyi haza. A tésztát viszonlag hamar elkészítettem. A többi volt kicsit macerásabb, mert drága kicsifiúnk játszani szeretett volna. Így félig játszottunk, félig sütöttem. :)
Ilyenkor viszont nagyon örülök annak, hogy a pudingot én mikróban főzöm meg. Mert nem kell mellette állni, kavargatni, csak x idő után kimenni, megkavarni, és kivenni, mikor lejárt az a bizonyos perc. Addig pedig lehet pl. játszani a gyerekkel.
Azért megsúgom, volt egy kis segítségem is, mert akiknek készítettem a tortát, átjött a gyerekeivel, hogy addig játszanak a mi gyerekünkkel, így lekötve őt addig, amíg megtöltöm a tortát, és kidekorálom.
9-kor kezdtem el a tortasütést, és f12-re már el is készült teljes harci díszben a torta! Nagyon büszke vagyok magamra! :)
Igaz, tudtam volna még egy-pár dolgot rajta igazítani, ha több időm lett volna, de 12-re az oviba kellett futni a nagyobb fiúért.
A torta hozzávalói:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 5-10 dkg rétesliszt
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs. eper ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 1 cs. vanillin cukor
- 1/4 Rama
- kb. 30 dkg eper (én friss epret használtam)
- 1 cs. eper ízű gyümölcskocsonya
- 250 ml Hulala tejszínhab
- 1 cs. (én tescosat vettem) babapiskóta
A pudingot megfőztem, majd hagytam kihűlni vízfürdőben. Kihűlve hozzákevertem robotgéppel az 1/4 Rama-t.
A piskótatésztát 26 cm-es tortaformában sütöttem meg. Kettévágtam, mikor már kihűlt, és megtöltöttem a puding 1/3-ával. A tetejére tettem a maradék pudingot, majd az előre vékonyra felszeletelt epret ízlésesen ráhelyeztem.
Kapcsos tortaformába helyezve öntöttem a tetejére a gyümölcskocsonyát. Megdermedésig betettem majdnem egy órára a hűtőbe (idő hiányában, mert még maradhatott volna bőven).
Hűtőből kivéve körbevágtam késsel az oldalát, és úgy szedtem le róla a kapcsos tortaformát.
Hulala tejszínt habbá vertem, a torta oldalát bekentem vele, és úgy helyeztem a méretre vágott babapiskótákat rá.
Mindezt körbefogtam egy szalaggal, hogy semmiképpen ne essen szét a babapiskóta. Tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Az ünnepelt nagyon örült neki! Állítólag nem evett még soha ilyen finomat! Ez igazán nagy elismerés nekem!
Nagyon szép, én is örülnék neki!:))
VálaszTörlésHa van kedved gyere át, van pár kérdésem számodra.
VálaszTörlés