Oldalak

2011. április 13., szerda

Sonka -"kóbi"

Egy igazán nagy termetű kedves barátunknak készült ez a torta. Csak remélni tudom, hogy nem haragszik meg rám, amiért a termeténél fogva ez a torta jutott az eszembe róla. :) Mert az ötlet és a kivitelezés is teljes egészében rám volt bízva.
Nem tudtam még menet közben sem, hogy hogy fog kialakulni ez az egész... Márti, -aki egyik kedves olvasóm, és elmondása szerint én inspiráltam a tortázásra- szintén komáromi, így együtt tudtunk tölteni egy kevéske időt, és segédkezett a torta elkészítésében!
Nagyon jó volt, hogy ott volt még rajtam kívül is valaki. :) Így láthatta azt is, hogyan bénázom és mégis hogyan alakul ki az egészből valami mégis érdekes. :)


Kipróbáltam egy Red Velvet piskótát, ami saját kreálmány, mert a netről leszedettek nem tetszettek annyira.

Ugyan az volt a hozzávaló tulajdonképpen, mint az alma tortámnál, csak tettem bele egy kis piros ételfestéket is. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy kellett volna valamiféle természetes színezékkel helyettesíteni, de most egyelőre kipróbáltam a kevésbé egészséges módját. A színe tökéletes piros lett, s a tészta állaga kiválóan faragható!

A tortát házi fondant (cékla nélkül)és 3 szoros marcipán keverékével burkoltam.
A vágódeszka jó minőségű rummal megbolondított csokikrémmel, a sonka pedig vanília krémmel volt töltve. Airbrush-al fújtuk megfelelő színűre.
A "kolbász" a sonka piskótájából lefaragott részek összegyúrásából keletezett. Jópofa, hogy a kis piskóta darabkák zsírnak néznek ki benne. :)

12 megjegyzés:

  1. Ha nem lennél ilyen messze, egyszer én is szívesen segédkeznék :) Nagyon jó lett, iszonyatosan tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a vágódeszka meg a hagyma =)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetsik !
    A hagyma csuda jo !

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik! Még a pecsét is ott virít a sonkán! Minden részletén ámulok, nagyon jó! El sem tudom képzelni, hogy mi lehetett menet közben a bénázás!
    Azt még elárulod, hogy miért marcipán és házi fondant vegyítéséből készült a bevonat - ha van ennek különösebb oka.

    VálaszTörlés
  5. Basszus!Ez ismét tutira sikeredett!:)

    VálaszTörlés
  6. Szupi lett! Nekem a kóbi és a hagyma a kedvencem. :)
    Csak szólok, hogy én a red velvet piskótát tavaly Valentin napkor hibiszkusszal színeztem pirosra, nézd majd meg a recit a blogban. Az mégiscsak jobb, mint egy vagon ételszinezék...

    VálaszTörlés
  7. Fantasztikusan néz ki, nagyon tetszik. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Több mint profi! És minden apró részlet stimmel!!! Ámulok... Fényévekre vagy tőlünk!!!!

    VálaszTörlés
  9. Csúcs! A vágódeszka, a kóbi meg a hagyma valami überprofi! :D

    VálaszTörlés
  10. Nudleee!

    köszi! :)))

    Mimi!
    de jó lenne! kár... na majd egyszer ! :)
    Anazar!
    köszi!
    Mandala!
    köszi! a hagymát készítettem el a leghamarabb. :) kb. 1 perc alatt... :)

    Gabi!
    nincs különösebb oka, csak egyszerűen ki akartam próbálni... ja és ugye az íz javítása miatt történt.
    Pocilakóra várva!
    köszi!!! :)
    Pixie!

    köszi!!! tőled mindig tanulok vmi hasznosat!!!!

    M@rti!
    :)
    Eszter!
    köszi! :)
    Mummy!

    ÁH, DEHOGY, CSAK PÁR SZÁZ KM VLASZT EL... AMÚGY MEG... TE IS TUDNÁL ILYET!

    Raindrop!

    kösziii! :)))

    VálaszTörlés