http://krickykonyhaja.blogspot.hu/2011/03/sult-kacsa.html |
Ahogy megnézem az eredeti sült kacsa képét, jövök rá, hogy mennyivel vékonyabbak a husis részek, nem olyan jó nagy mell részek vannak rajta, mint a csirkén.
Ugye az egész kivitelezése torta formában már csak azért is nehéz, mert fontos lenne a megtévesztés mellett, hogy azért az ember gyereke egyen is valamit abból a tortából, legyen benne piskóta, meg jócskán krém is.
Mert ugye hiába a nagy ámerikai tortakészítő sorozatok, ahol egy deka krém nincs. vagy ha van is, az is sima vajkrém.
Szóval egy ilyen torta nehézsége, hogy ha igazán élethű akar lenni,
Én ebben az esetben úgy oldottam meg, hogy kellőképpen vékony legyen a "kacsa", hogy hosszában terítettem el a torta nagyságát, nem magasságra. Egy normál, háztartási tepsit nézve hosszban megegyezett vele.
De hogy ne szaporítsam feleslegesen a szót, és hogy végre észre vegyem, hogy kb 5 mondatban ugyan arról beszélek
Először is, most erről a képről vettem az ihletet:
A tortát betöltöttem az epres krémmel, majd dermesztettem, faragtam, vajkrémmel lekentem, ismét dermesztettem.
A mell részénél vékonyan kinyújtott tortaburkolót használva leburkoltam a tortát. Ahhoz, hogy a végső burkolat rátapadjon, enyhén benedvesítettem víz segítségével és kezem segítségével.
Leburkoltam a tortát, majd a mell résznél óvatosan megvágtam, és kivagdostam egy-egy pici darabkát a tortaburkolóból, hogy a végén azt a hatást keltse, a sülés hatására szétnyílt a husi a vágás mentén.
A bőrét sajtreszelővel nyomkodtam meg, hogy élethű legyen.
Airbrush-t (festékszórót) használtam a torta lefújásához.
Sárga színnel kezdtem. Óvatosan, messzebbről, nagyobb festék mennyiséggel fújtam, hogy halvány sárga alapszínt adjak a tortának. Ne fújjuk túl sárgára!
A sárga színhez pirosat cseppentettem, így narancssárga színt kapva haladtam tovább.
Ezután barnával kezdtem el megfújni a tortát, majd a ropogós, átsült részeknél pirossal.
Itt mondhatni nagyot ugrunk időben... vagyis a fázisok többi részét nem fotóztam le, annyira belejöttem a fújásba...
Szóval a továbbiakban a nagyon sült, megégett részeket feketével fújtam le.
a végső csodát az étellakk adta. Ettől lett szaftos kinézete a tortának.
A szaft a sült kacsa torta körül úgynevezett piping gél (recept: ITT), ami tulajdonképpen házilag készített citrom puding nagyon óvatosan, enyhén besűrítve kukorica keményítővel.
Nos, ilyen lett az újraértelmezett kacsa tortám. Remélem, látszik a fejlődés és nektek is tetszik!
Szép napokat!!
Kricky
Mindkettő tetszik, rajtam az első verzió is kifogott volna :P
VálaszTörlésNagyon jó! Hogy Te milyen körültekintően tanulmányoztad a sült kacsa kinézetét, meg is látszik a végeredményen!
VálaszTörlésKedvem lenne egyik combját egy kis borsókörettel befalni! :)
Hát igen, az elsőt látva nem tudtam miért írod hogy gagyi, de összehasonlíta a kettőt az utóbbi tényleg sokkal szuperebb lett!!
VálaszTörlésSzia Kricky!
VálaszTörlésTavaly ota figyellek, egyszeruen amulok-baolok, olyan szepeket keszitesz!
A gyerkocom elozo szulinapjara unidec-et vettem (azt hiszem a kemenyet), de a gyurmabol meg ma is ott figyel egy darab a melyhutoben. Nyilvan, az mar nem lesz jo,de jo nagy adagot vettem :)
A dragam most kitalalta, hogy csokis tortat szeretne, es kivul is csokis(barna) legyen. Ahogy nezelodtem a boltokban, unidec-nek nem lattam sotetbarna valtozatot, mellesleg picit edesebbnek talaltuk, hogy 2 szelet is lemenjen (egyebkent nagyon jo es konnyu volt vele mar elso alkalommal is dolgozni)
Ha marcipan masszat veszek, az talan lagyabb izu?
Ha nem javaslod, mit szolsz pl. a Culpitt es Renshaw markakhoz, ha nem kapok Uniedcet?
Koszonom szepen!
Kedves Nora!
VálaszTörlésvan kakaós alapú unidec is, amit meg lehet vásárolni interneten is. A neve chocodec.
A marcipán természetesen sokkal finomabb. :)
a felsorolt márkákat nem igazán ismerem sajnos.
A késői válaszért igazán elnézést kérek!
A sok bókot pedig nagyon köszönöm!
Kricky