Oldalak

2013. szeptember 6., péntek

Marzipan / fondant Bear Tutorial

Egy aranyos kis maci készítést hoztam most nektek.
Háromszoros marcipánból készítettem, de használhattok cukormasszát is.

Szükségünk lesz Egy picit sötétebb marcipánra (kakaóporral színezve), egy árnyalattal világosabbra, én fehér K2 tortaburkolót használtam még, de lehet kapni fehérített marcipánt is az m-Gel-nél.
Valamint egy újdonság, fekete Unidec masszát lehet kapni szintén az m-Gel-nél, így nincs már gond a fekete szín begyúrásával!
kellékek
test és a fej





kezek (mellső lábak)
lábak






picit nedvesítsük be a fülek helyét, úgy tegyük a helyére

a világosabb színből ovális formát gyúrunk

kis vízzel rögzítjük a fej részen.

marcipán mintázóval készítünk helyet az orrnak, nagyon kevés vízzel benedvesítjük.

rákerülhet az orr

egy mintázóval pici egyenes vonalat húzunk az orrtól

félmosoly a szájon. a száj két végébe pici lyuk kerül

felkerülhetnek a szemek

picike fehér K2 masszával lehet csillogást adni a szemnek. lehet kerek, vagy enyhén félhold alakú


a szempillák elhagyhatók, nagyon óvatosan kell őket a helyükre tenni.

a fogvájót és a körülötte levő marcipánt pici vízzel benedvesítjük

a fejet óvatosan, ferdén helyezzük a testre, beleszúrjuk a fogvájóba.

a test két oldalát benyomjuk az ujjukkal picikét a lábaknak

a lábak a helyükre kerülnek

majd a mellső lábakat is vízzel odaragasztjuk

a nyakat körbe tekerjük egy kis fehér masszával


KÉSZ! mehet a tortára! :)

1 megjegyzés: