Imádom a sósnak kinéző tortákat!
Végre újra készíthettem egy ilyet!
Az újdonság a "szósz" a tetején. Úgynevezett piping gél, amit rengeteg mindenre használhatunk. például víz imitálására tortán, vagy éppen közel teljesen élethű vér készítéséhez.
A receptet kedves tortás társaimtól kaptam:
"Kabódi István receptje:
GÉL RECEPT víz imitálására marcipános bevonaton
Piping gel
1/3 bögre cukor, evőkanál kukoricakeményítő, 1/4 bögre frissen facsart citromlé, 1/4 bögre víz
A
hozzávalókat simára keverjük és sűrűre főzzük. Színezhetjük amilyenre
szeretnénk. kiváló fondant tetejére pl . víz készítésére."
Ezúton is szeretném megköszönni ismét, mert nagyon nagy hasznát vettem!
És íme tehát a torta, ami belül egy könnyű tejszínes, epres krémmel lett megtöltve, hogy ne ülje meg a vendégek gyomrát a grillpartyn. :)
Egyszerűen szuper!
VálaszTörlésÚristen Kricky!!! Döbbenetes, amit csinálsz!!! :)
VálaszTörlésTejszínhab!
VálaszTörlésnagyon köszönöm!
azt is, hogy még mindig, rendületlenül kommentelsz, pedig én alig-alig válaszolok!
:)
cupp!!
Hamucipóka!
Jaj, de cuki vagy, nagyon köszönöm!
Szia!
VálaszTörlésNagyon szép és gondolom finom tortákat készítesz, gratulálok!
A bordát is megenném :)
Én még nem készítettem hasonló tortát,de a napokban kezdek majd hozzá.
Kérdésem lenne hozzád ;)
Melyik fondantot javaslod az m-gel oldalán egy kb. 27 cm-es tortához?
Kókuszreszeléket hogyan rögzíthetnék fondanthoz? Vagy hogyan hozzam össze a két anyagot?
Valamint ha pl. glittert vagy gyöngyöt szeretnék felragasztani, használjak cukor szirupot? (ugye a glitter ehető kisgyermekeknek is?)
Nagyon köszönöm!
üdv,
Nóra
Kedves Nóra!
VálaszTörlésunidec keményet rendelj, az a megfelelő! 1 kg bőven elegendő lesz!
A kókuszreszeléket cukor sziruppal, vagy nagyon nagyon kevés vízzel lehet rögzíteni.
Nem tudom, mennyire kis gyerekről van szó és milyen glitterről beszélsz. Ha az ehető csillámról, akkor ha nem túl nagy mennyiséget, de eheti a kis gyerek is. Bár én inkább kerülöm az ilyesmit gyerekeknél.
A gyöngyöt nagyon picike vízzel is hozzá tudod ragasztani az anyaghoz, vagy pötty vajkrémet szoktak még használni. de egyébként szerintem a cukor szirup is megteszi, csak keveset használj belőle!
Kricky
Koszonom a valaszod!
VálaszTörlésMegveszem a kemenyet :)
Ezek alapjan vennem kell egy ecsetet is.
Remelem osszejon.
Cukor szirupnak a Golden Syrupot gondoltam, amit konzerveben lehet kapni, feltetelezem az is megteszi.
Meg egy kerdesem lenne honnad: Hogyan keruljem el, hogy a torta "izzadjon" a homerseklet kulonbsegtol? Elozo napra mar a fondant is rajta lesz, igy raknam a hutobe.
Koszonettel!
Ui: elnezest a masik cikkben a komment duplikalas miatt, amikor ezt irtam, hibauzenetet kaptam, es ugy tunt, nem ment el az uzenetem.
az izzadás az sokunknak nagy gondot okoz. a páraelszívón kívül semmi nem segít. :( oltott meszet szoktak még mondani, hogy azt kell a torta mellé tenni... de én azt még soha nem próbáltam.
VálaszTörlésSzia Kricky!
VálaszTörlésElkeszult a torta, koszi az utmutatokat.
Kemeny Unidec-et vettem. Nagyon szep lett, mindenkinek tetszett a torta. A jovore nezve, van esetleg olyan fontdant, ami nem ennyire edes? Picit elvitte a torta elvezhetoseget. A lejarata novemberi, de a maradekot beraktam a melyhutobe. Szerinted meddig allhat el?
Koszi :)
sajnos mivel ezek az anyagok tulajdonképpen leegyszerűsítve szinte csak porcukorból készülnek, így kevésbé édes változatuk nincs. Ilyenre a marcipánt tudom ajánlani, de annak anyaga másként viselkedik kicsit.
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült a torta! :)