Oldalak

2014. október 30., csütörtök

Bébi dinó torta készítése lépésről lépésre videóval

Ismét örömmel tudatom Veletek, hogy a YouTube csatornámon egyre több videót fogok közzé tenni, amiken megmutatom, hogyan készülnek a tortáim.
Drága bátyámnak köszönhetően a videóim megvágásra kerültek és lassacskán feltöltjük őket, amiket Ti is megnézhettek!
Remélem, hasznos mindenkinek, amiket láttok majd.

Bármi kérdésetek van a készítésekkel kapcsolatban szívesen válaszolok rájuk, amennyiben hozzászólásban felteszitek azt, a videó alatt.

Most egy bébi dinó készítését hoztam el. A torta faragása fényképekben látható, míg a díszítési folyamat videón megtekinthető.

a betöltött torta

kivágjuk a körülbelüli formát

a tetejét megkenjük vajkrémmel, hogy a ráhelyezett tortarészek rátapadjanak

a levágott részekből készül a test domborulata

a fej részt és a testet is lefaragjuk gömbölyűbbre

megkenjük vajkrémmel

a vajkrémet eldolgozzuk viszonylag sima felületűre.
Ettől a ponttól pedig láthatjátok a videót, hogyan haladjunk tovább:


Remélem hasznos volt a bejegyzésem, a ideóm.----- videóm -------(az "ideóm" szó Krickytől ered, a XXI. században találta ki, a kétezres évek elején)---ajánlom Kolláthné Erdős Erzsinek. :)))
Amennyiben tetszett, kérlek, iratkozz fel a csatornámra!

Kricky

2014. október 15., szerda

Realisztikus ujjak cukorból

Bizony, ez az én igazi világom! A realisztikus világ!
Felhasznált anyagok:
  • K2 +FK2 tortaburkoló
  • Airbrushoz használt színek: barna (zöld + piros) + fehér (Tortissimo.hu)+ rózsaszín.
Jelen eset nagyon jól mutatja, hogy az airbrush használata milyen tökéletes élethűséget kölcsönöz az anyagnak. Ételfesték révén azért valljuk be, nekünk nehezebb a dolgunk, mint akik nem a cukrász szakmában dolgoznak és oldószeres festéket használnak.
De ettől szép ez a szakma, hogy a lehetőségeinkhez mérten feszegessük a határainkat!

A képen látható cukor ujjak airbrush előtt és után:


2014. október 4., szombat

Fondant ceruza készítés fotókkal

Egy nagyon aranyos, egyszerű fondant ceruza készítés fázisfotóit hoztam nektek.
Ajánlott olyan anyaggal dolgozni, mint a marcipán, vagy olyan keményebb fondant (házi), ami picit hamarabb szárad, keményedik, nem hajlik, nem puha.
A Tortissimo.hu-nál vásolható smartfelx velvet tökéletes e célra.


1. Mérjünk le egy 14 x 10 cm-es négyzetet fondantból. 2 cm-enként jelöljük be, és vágjuk méretre.

 2. Az egyik végén ecsettel nedvesítsük be úgy, hogy a vége száraz maradjon.
 3. Mérjünk le egy 14 x 1,5 cm-es csíkot natúr színből.
 4. Szaggassunk le belőle picike félköröket.

 5. Ragasszuk a kék lapokra.
 6. Majd vágjuk őket szét.
 7. Az egyes ceruza végek középpontját jelöljük be.
 8. Vágjuk le a natúr színtől a középpontig mindkét oldalt.

 9. Kész a helyes kis ceruza.
 10. Különböző méretben, színben elkészíthetjük, és a gyerekek nevét ráfesthetjük ehető festékkel. Az így elkészített ceruzákat a torta köré helyezve aranyos kis iskolás ajándék tortát készíthetünk.
És az általam elkészített tortán így mutat: